Het Pescheurorgel in de kerk van Zoersel.© rr

Land van Playsantiën organiseert op 18 en 25 juni originele orgelfietstochten

Zoersel, Malle, Ranst, Zandhoven, Lille -

Op 18 en 25 juni organiseert het Land van Playsantiën een orgelfietstocht door de gemeentes Lille, Malle, Ranst, Zandhoven en Zoersel. Het wordt een mix van een leuke fietstocht, mooie landschappen, een picknick in het groen en vooral mooie muziek gebracht door Jan Van Mol, een befaamd en internationaal bekend organist.

De twee fietstochten doen telkens vier andere kerken aan met interessante en soms historische orgels. Je kan dus beide tochten rijden. Per orgel wordt een miniconcert en uitleg gegeven over het orgel en de kerk.

Wie liever niet fietst of bij zeer slecht weer, kan men de tocht ook per auto doen. De tochten lopen over circa 45 kilometer en duren tot de late namiddag.

Er wordt telkens vertrokken om 11u aan de Sint-Elisabethkerk in Zoersel, waar het historische en merkwaardige Pescheurorgel te beluisteren is. Daarna gaat het in groep naar de volgende afspraken.

Het Pescheurorgel in de Sint-Elisabethkerk in Zoersel.© rr

Inschrijven en betalen vooraf is noodzakelijk en kan tot één week voor de fietstocht (dus tot 11 juni voor de eerste tocht en tot 18 juni voor de tweede tocht). De deelnameprijs bedraagt 15 euro (verzekering, folder met orgelbeschrijving en picknick zonder drank inbegrepen).

Het aantal personen is beperkt om veiligheidsredenen. Inschrijven kan vanaf 20 mei via www.landvanplaysantien.be

Er wordt gevraagd om een fluovestje en een fietshelm te dragen tijdens de tocht.

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners