De foodtruck met toebehoren, uitgestald op een parking.© Facebook Pelle Adriaenssens

Foodtruck ‘Krokse Rond’ gestolen op parking aan Mediamarkt in Schoten

De foodtruck ‘Krokse Rond’ van Bert Adriaenssens werd vrijdagavond gestolen op de parking van de Mediamarkt op de Bredabaan in Schoten. Zijn zoon Pelle lanceerde via Facebook een oproep, in de hoop de truck terug te vinden.

ls

“Toen mijn vader zondag zijn foodtruck wilde gaan kuisen voor de nieuwe werkweek was hij verdwenen”, vertelt zoon Pelle over ‘Krokse Rond’, een foodtruck die is uitgerust voor het snel klaarmaken van croques in originele uitvoeringen. “Toen hebben we meteen een oproep gelanceerd via Facebook, in de hoop dat iemand iets gezien heeft.”

Op basis van de Facebook-oproep kwam aan het licht dat een medewerker van Mediamarkt vrijdagavond had gezien hoe iemand met de truck wegreed. “Eerst was niet duidelijk of zijn verhaal wel klopte. Andere mensen zeiden dat ze de truck zaterdag nog gezien hadden”, zegt Pelle.

Maar intussen werden de camerabeelden van de Mediamarkt bekeken en die bevestigen het verhaal van de ooggetuige. De foodtruck werd vrijdagavond om iets na 21u van de parking meegenomen door een blauwe wagen.

Nummerplaat

“De nummerplaat was op de beelden helaas niet zichtbaar”, vertelt eigenaar Bert. “Maar morgen (dinsdag, red.) heb ik ook een afspraak met de beheerder van de site. Misschien hebben zij nog camerabeelden waar we meer informatie uit kunnen halen.”

Alle informatie werd ook al doorgegeven aan de politie, “dus nu is het wachten tot zij actie ondernemen”, zegt Bert nog. “Zelf kunnen we niet veel meer doen.”

“Het is hartverwarmend om te zien hoe solidair mensen zijn en hoe vaak de oproep via Facebook gedeeld wordt. Hopelijk met resultaat”, besluit Pelle.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Uitgelicht