© BELGA

KV Mechelen neemt na 5 jaar afscheid van Lucas Bijker

Na vijf seizoenen zit het erop voor Lucas Bijker (30) bij KV Mechelen. Malinwa besliste om het aflopende contract van de Nederlandse linksback niet te verlengen. KV is al langer de markt aan het afspeuren naar nieuwe linkerflankverdedigers, het nieuws is dan ook geen grote verrassing.

tsfn, dige

‘Bijkie’ was met Schoofs en Storm de laatst overgeblevene van de kampioenenploeg van 2019. Hij had als basisspeler en sfeermaker in de kleedkamer een rol in de promotie naar 1A en de bekerwinst in hetzelfde jaar. In 2021 kreeg Bijker wél een contractverlenging, op aandringen van trainer Wouter Vrancken, die afgelopen zomer naar Racing Genk verkaste.

In 2022 liep Bijker tijdens de Europe Play-offs een zware knieblessure op. De Bredanaar wachtte een lange revalidatie. Vanaf zijn terugkeer na de WK-break sukkelde hij dan weer met een vervelende kuitblessure. In zijn laatste seizoen Achter De Kazerne kwam slechts zes keer in actie. In totaal speelde Bijker 115 wedstrijden voor geel-rood. Daarin leverde hij één assist af en kwam hij geen enkele keer tot scoren.

Bijker nam via de officiële kanalen van Malinwa ook afscheid van de fans. Bekijk hier het fragment.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

MEER OVER KV Mechelen