© Beerschot

Beerschot heeft eerste zomeraanwinst beet: Simion Michez komt over van Anderlecht

Simion Michez is de eerste zomeraanwinst van Beerschot. De jonge aanvaller was dit seizoen actief bij RSCA Futures. Na vijftien seizoen bij paars-wit trekt hij er nu de deur dicht. Michez ondertekende een contract tot medio 2026 op het Kiel.

dero, kofr

LEES OOK. Beerschot neemt afscheid van vijf spelers en praat met Dante Rigo over verlengd verblijf

Het was maandag een drukke dag bij Beerschot. De club maakte bekend dat het de aflopende contracten van Frédéric Frans, Léo Seydoux, Abraham Okyere, Nicksoen Gomis en Ilias Moutha-Sebtaoui niet verlengd zouden worden. Seydoux en Gomis waren huurspelers en keren terug naar hun moederclubs Westerlo en Sheffield United. Frans, Okyere en Moutha-Sebtaoui zijn na dit seizoen vrije spelers.

Wat later op de dag maakte Beerschot ook een eerste inkomende transfer bekend. De Mannekes nemen Simion Michez transfervrij over van de beloften van Anderlecht. De jonge Belg met Kameroense roots kwam dit seizoen met RSCA Futures 26 keer in actie in de Challenger Pro League. Hij scoorde ook drie keer, waaronder tegen Beveren en RWDM. Michez is een polyvalente diepe spits die ook als rechterwingback of rechterflankaanvaller kan uitgespeeld worden. Hij mocht bij Anderlecht ondanks zijn kleine gestalte al vanaf de U12 een jaar hoger meespelen en werd pas bij de U16 teruggeschoven naar zijn eigen leeftijd. In 2020 tekende hij bij Anderlecht zijn eerste profcontract. Na 15 seizoenen op Neerpede kiest hij nu voor een andere ploeg in mauve-wit.

Topprioriteit

“Simion past perfect in onze filosofie”, vertelt technisch manager Gyorgy Csepregi op de clubwebsite van Beerschot. “Hij is jong en Belgisch en kent al heel wat jongens binnen de groep. Bovendien heeft hij dit seizoen ook heel wat wedstrijden gespeeld in de Challenger Pro League, waaronder vier keer tegen Beerschot. Tel daar bij dat hij heel hongerig is om te groeien en om bij te leren en dat maakte Simion voor ons een topprioriteit. Ik ben dan ook heel blij dat we hem voor drie jaar kunnen vastleggen.”

“Ik speel graag voor veel volk. Die extra drive, daar geniet ik van. Ik vind het geweldig dat ik nu een stap kan zetten waarmee ik mezelf verder kan ontwikkelen. Ik kan niet wachten om voor het publiek van Beerschot te spelen”, voegde Michez daar zelf aan toe in een eerste reactie.

LEES OOK. Volgend seizoen kruisfinales en tot drie stijgers in de Challenger Pro League

MEER OVER K. Beerschot V.A.

Aangeboden door onze partners