© AFP

Westerlo rondt transfer Jordan Bos af: Australiër tekent voor vier seizoenen in het Kuipje

In de Europe Play-offs moeten er nog drie wedstrijden afgewerkt worden, maar Westerlo is al volop bezig met zijn huiswerk voor volgend seizoen. Maandagavond rondde het de komst van Jordan Bos af. De Australiër ondertekende een contract voor vier seizoenen.

Kersten Steurbaut

Bos is een linkervleugelverdediger en komt over van het Australische Melbourne City FC. Hij moet in Westerlo de opvolger worden van Maxime De Cuyper, die deze zomer terugkeert naar Club Brugge. De 20-jarige Australiër met Nederlandse roots heeft alvast een gelijkaardig profiel als De Cuyper: een snelle, dribbelvaardige wingback die graag de hele flank bestrijkt.

In 25 wedstrijden was hij dit seizoen goed voor twee doelpunten en vijf assists. In maart maakte Bos in een oefenwedstrijd tegen Ecuador zijn debuut voor de Australische nationale ploeg.

© AFP

Recordtransfer

Met de komst van Bos realiseert Westerlo in één klap de duurste uitgaande Australische transfer ooit. Die eer is nu weggelegd voor Aaron Mooy, die in 2016 voor 1.4 miljoen Australische dollar Melbourne City ruilde voor Manchester City. De Kemphanen zouden, inclusief bonussen, zo’n 2 miljoen dollar – 1,3 miljoen euro – neertellen.

Opmerkelijk: Manchester City, dat samen met Melbourne City deel uitmaakt van de City Football Group, voerde vorige maand ook nog onderhandelingen over de toekomst van Bos, maar de speler liet toen weten om voor een andere uitdaging te kiezen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KVC Westerlo

MEER OVER VOETBAL