Vrouwen vinden hun weg naar het fietsen.© Dries Luyten

Surplace ziet het aantal vrouwelijke fietsers tijdens zijn Ronde van België fors toenemen

Boechout -

Het vrouwenwielrennen wordt populairder met de dag. Dit ondervindt ook het Boechoutse Surplace Sports dat tijdens het verlengde weekend van Hemelvaart zijn Belgium Bike Fest, tot vorig jaar de Ronde van België, organiseert.

Filip Spoelders

Sinds 2015 gaan Maarten Dewachter, Niels Pellegroms en Alexander Vrints met een amateurpeloton wielrenners op pad door België. Na de ritten zorgen ze voor een avondmaal en een overnachting. Zo beleven de deelnemers hun eigen wielerronde. Dit concept spreekt steeds meer vrouwen aan. “De interesse in fietsen is enorm toegenomen en wat opvalt is de toename van vrouwelijke deelnemers. In 2016 verwelkomden we de eerste vrouw en vijf edities later tellen we 125 vrouwelijke fietsers of dertig procent van het totaal aantal deelnemers”, zegt Niels.

Door de naam in Belgium Bike Fest te veranderen willen ze de drempel om deel te nemen verder verlagen. “Fietsen is bij uitstek een sociale sport. Onze routes zijn bij momenten uitdagend met veel kilometers en hoogtemeters. Maar onderweg en zeker ’s avonds maken we het gezellig. Deelnemers komen naar Belgium Bike Fest voor de uitdagende fietsroutes, maar ook voor de deugddoende pint of het wijntje en de maaltijd achteraf. Net dat is een formule die veel vrouwen aantrekt”, vult Maarten.

Van donderdag tot zaterdag zijn er drie stevige ritten uitgestippeld met doortochten in de Famennestreek, de Condroz en de Ardennen. Ook ontbijtbuffetten, workshops, podiumceremonies, diners en de aanwezigheid van dj’s, waaronder Buscemi, staan op het programma. Meerdaagse tickets zijn uitverkocht, maar een dagticket aanschaffen kan nog.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Boechout