Het Pop-It-koor in de danszaal van Het Veld.© kma

“Pop-It staat bekend als koor met een hoek af, en daar zijn we fier op”

Zandhoven, Schoten -

Wie in het weekend aan de gemeentelijke sporthal Het Veld in Zandhoven passeert, heeft ze vast al horen zingen. Popkoor Pop-It repeteert er elke zondag tussen 10 en 12u in de danszaal. Met twee concerten in cc De Kaekelaar in Schoten in aantocht duren die repetities onder leiding van dirigente Ellen Verheyen nu nog wat langer.

Pop-It is een gemengd popkoor, maar met drie mannen mag er nog wat testosteron bij. Dirigente Ellen Verheyen uit Pulderbos is in Zandhoven en omstreken bekend als artistiek leider van Musical on Stage. Met haar koor brengt ze pop, musical, jazz en af en toe iets buitengewoons. Ze zingen vijfstemmig. Pop-It is geen klein koortje, maar telt vijftig leden uit de wijde regio, van Zoersel over Aartselaar en Antwerpen tot Zandhoven zelf. Het koor heeft zo’n goede reputatie dat het altijd met een wachtlijst moet werken.

Staging

“Het is niet alleen de zang, maar ook de ‘staging’ waar wij veel aandacht aan besteden”, vertelt Ellen Verheyen. “Onze koorleden staan niet statisch op het podium maar bewegen en zetten het publiek aan om mee te bewegen. Daarom is een optreden van Pop-It altijd een belevenis.”

Als thema werd voor de komende concerten gekozen voor bekende nummers uit de jaren zeventig, tachtig en negentig. Vica Somers (73) uit Zandhoven is het oudste koorlid. “Ik zing ook in het Jong van Hart-koor en heb al met Bart Peeters gezongen”, vertelt Vica. “Zo in de aanloop naar die concerten is het echt wel studeren voor mij. Bij Pop It moet ik nu de teksten van twintig nummers uit mijn hoofd leren. Voor die jonge mensen is dat makkelijker.”

“Fans beschrijven ons als een popkoor met ‘nen hoek af’ en daar zijn we fier op”, zegt Ellen Verheyen. De koordresscode voor deze concertenreeks worden alle tinten blauw, met een retroaccent. “In cc De Kaekelaar in Schoten kunnen we optreden in een echte concertzaal met podium en belichting. We mikken op 300 mensen per concert. Als het nodig is lassen we zondagavond een extra concert in.”

Tickets 16 euro of 8 euro (-12), zaterdag 17 juni (20u), zondag 18 juni (15u), cc De Kaekelaar, Sint-Cordulastraat 10 in Schoten. info@koorpopit.be

kma

https://popkoorpopit.be/

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners