Fietstassen ter ere van 100 jaar Rivierenhof (74,95 euro).© Provincie Antwerpen

Een echte Antwerpse designkruk, handige fietstassen en stoere sweaters, dit zijn de shoppingtips van citta

Lifestyle met een hart voor Antwerpen.

Ellen Bogaert

Stoere MoMu-sweater

Een sweater geïllusteerd door Jonas Cozone (99 euro).© © MoMu - ModeMuseum Antwerpen, foto Matthias De Boeck

Na zestien jaar verzamelen telt de sneakercollectie van de Antwerpse illustrator Jonas Cozone maar liefst 250 paren. Zijn liefde voor de Nike Air Max komt duidelijk naar voor in zijn exclusieve samenwerking met het Antwerpse ModeMuseum waarvoor hij een T-shirt en sweater illustreerde en zich voor de eerste keer waagde aan borduurwerk. In zijn grafische designs staan de kenmerkende RPG-personages centraal. Deze stoere figuurtjes in streetwear kleuren zijn Instagrampagina en vanaf nu dus ook de MoMu-shop.

De sweater kost 99 euro, er is ook nog een T-shirt van 69 euro, te koop in de fysieke shop van het ModeMuseum, Nationalestraat 28, 2000 Antwerpen, www.momu.be

Verjaardagscollectie voor 100 jaar Rivierenhof

Kleurrijke petjes van het Rivierenhof (14,95 euro).© Provincie Antwerpen

Het Provinciaal Groendomein Rivierenhof bestaat 100 jaar en is daarmee het oudste provinciaal domein van België. Naast een eigen boek shop je een reeks hebbedingen als souvenir voor het ‘feest van de eeuw’. Met een dubbele fietstas, een picknickstoel en -deken, een stormparaplu en drinkbus geniet je ten volle van het prachtige park. De katoenen petjes met eendjes, beschikbaar in drie verschillende kleuren, werden ontworpen voor de kleinste bezoekers.

www.100jaarrivierenhof.be/winkel/

Stoel van A

De Antwerp Stool bestaat uit massief Stadshout.© Carl Vandervoort

Op 1 juni opent kunstenaar Tom Andries zijn expo in Vitra Partner Store Antwerp, een meubelzaak die hij een jaar lang inrichtte als zijn atelier. Vanaf dan kan je er ook zijn Antwerp Stool bewonderen, een stevige, houten designkruk die hij ontwierp samen met het Kempense Master Meubel, tevens de uitbater van Vitra Partner Store. De kruk heeft een hoogte van 37 centimeter en je herkent er een hoofdletter ’A’ in. In 2004 ontwierp Tom Andries trouwens in opdracht van reclamebureau LDV United de gestileerde ‘A‘ voor de stad Antwerpen. Het meubel werd vervaardigd uit Stadshout: hout afkomstig van boomstammen die op de Italiëlei, de Gedempte Zuiderdokken en elders in de stad sneuvelden.

De Antwerp Stool wordt op bestelling gemaakt, elk exemplaar krijgt een paspoort met een uniek nummer. Prijs op aanvraag. Te koop vanaf 1 juni bij Vita Partner Store, Sint-Antoniusstraat 12, 2000 Antwerpen.