De eerste editie van de Nieuwbouw Inspiratiedag in november kende veel belangstelling.© RR

Ooms Woonrealisaties nodigt kandidaat-bouwers uit op werven om inspiratie op te doen

Rijkevorsel -

Voor de tweede keer organiseert Ooms Woonrealisaties uit Rijkevorsel de Nieuwbouw Inspiratiedag op zaterdag 10 juni. Bouwadviseurs nemen personen die overwegen om een woning te bouwen mee naar werven in de provincie Antwerpen. Daar kunnen ze ontdekken hoe een woning precies wordt gebouwd.

Ronny van den Ackerveken

De eerste editie van de Nieuwbouw Inspiratiedag in november kende veel succes. “Vijftig personen schreven zich in. Daarmee waren alle plaatsen op onze tourbus volzet”, zegt communicatieverantwoordelijke Jens Bouvin van Ooms Woonrealisaties. “We houden de groep bewust beperkt, zodat het overzichtelijk blijft en onze bouwadviseurs kort bij alle deelnemers kunnen staan. De aanwezigen waren het erover eens dat het verrijkend was om de opbouw van een woning te zien. Voor wie nog nooit eerder gebouwd heeft, is die informatie vaak waardevoller dan de volledig afgewerkte woning die men vaak op traditionele opendeurdagen te zien krijgt.”

Op 10 juni wordt een bezoek gebracht aan een vijftal werven van Ooms. “Die bevinden zich elk in een andere fase van het bouwproces. Van een werf waar net de welfsels geïnstalleerd zijn tot een afgewerkte woning met interieur op maatwerk. De adviseurs geven ook bouwtechnische informatie tijdens de rondleidingen. De meeste deelnemers bouwen voor de eerste keer. Zij hebben nog geen kennis van technieken, isolatie, bouwknopen of zelfs de ideale grootte van een leefruimte”, aldus Jens Bouvin.

© RR

Kennis van zaken

Wanneer de deelnemers later besluiten hun droomwoning ook effectief te laten bouwen, hebben ze een beter zicht op de mogelijkheden en op de manier waarop een ontwerp in de praktijk wordt omgezet. “Daarnaast zorgt hun aanwezigheid ervoor dat ze meer voeling krijgen met ‘den bouw’. Ze voelen zich comfortabeler tijdens de bouw van hun eigen woning, omdat ze met meer kennis van zaken het project kunnen aanvatten”, besluit Jens Bouvin.

Inschrijven voor de Nieuwbouw Inspiratiedag kan tot 31 mei of tot alle plaatsen op de bus ingevuld zijn. Deelname is gratis.

www.ooms.be/events

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wonen in de Kempen