Miguel Cobos Copado, hier in duel met Rune Doms, scoorde twee keer vanop de stip. (archief)© GOYVAERTS

Berchem Sport stelt het behoud veilig met glansprestatie: “Laten zien dat we hier thuishoren”

Op de laatste speeldag heeft Berchem Sport het behoud in 2de afdeling VV B veiliggesteld. Bij Bocholter trok geel-zwart na een glansprestatie met 1-3 aan het langste eind, terwijl achtervolger Turnhout in het zand beet tegen Tongeren. “Wie ons hier zag spelen, begrijpt niet dat we in deze situatie zijn terechtgekomen”, sprak trainer Nico Van Uytsel.

Mark De Cleene

Bibberen en beven tot het laatste fluitsignaal was niet nodig, want de jongens van het Rooi hadden alles vrij snel onder controle. Zelfs een vroege achterstand na een licht toegekende strafschop, kon de Antwerpenaars niet deren. Met een schitterende collectieve aanval, afgerond door Rik De Kuyffer, veegde Berchem de vroege tegengoal onmiddellijk uit. De voorbereiding, de assist én de afwerking mochten er zijn. “We hebben vandaag laten zien dat we thuishoren in deze reeks”, aldus trainer Nico Van Uytsel. “Wie ons vandaag zag spelen, begrijpt niet dat we in deze benarde situatie zijn terechtgekomen. Ook ikzelf vind het ergens jammer dat we dit niet eerder op de mat legden.”

Berchem domineerde, speelde met focus en met een duidelijk plan. Fijne combinaties, gekoppeld aan inzet en gedrevenheid. Logisch dat de tegenstander bij momenten met open mond stond te kijken en te hijgen. Met een strafschop in cadeauverpakking compenseerde de scheids de licht gefloten penalty uit de openingsfase. Miquel Cobos pakte het geschenkje graag uit. Na de pauze swingde geel-zwart gewoon verder. De Limburgers wisten van geen hout pijlen maken en gooiden langzamerhand de handdoek. Een afgekeurd doelpunt van Pejic en vele vloeiende combinaties later was de pijp van Bocholter helemaal uit toen ze met tien spelers verder moesten. “Op dat moment moesten we nog even doordrukken om de drie punten te verzekeren”, zegt Van Uytsel. “Met de tweede penaltygoal van Miquel, een kwartier voor affluiten, was de buit binnen. Ik ben vooral blij met de wijze waarop de jongens vandaag gestreden hebben. Voor de club en de supporters is dit een mooi moment, na een moeilijk seizoen. Ook vandaag bleven de vele meegereisde supporters zingen van de eerste tot de laatste minuut. Alleen dat al is bijna uniek in ons voetbal. De mensen die het goed voorhebben met de club, kregen vandaag zekerheid dat ze kunnen blijven bouwen aan een mooi verhaal. Het voelt goed dat we dat vandaag op het veld hebben getoond.”

MEER OVER Berchem Sport

Aangeboden door onze partners

MEER OVER VOETBAL