KFC Turnhout-speler Tom Proost met de actie. (archief)© mpics

Turnhout speelt barragematch tegen Wetteren: “Het was vaak niet goed genoeg”

KFC Turnhout is veroordeeld tot de barragewedstrijd voor het behoud. Het verloor op eigen veld met 2-3 van Tongeren. “Dit was de minste wedstrijd sinds ik hier aan de slag ben”, merkte trainer Mike Mossel veelbetekenend op.

Bart D’haene

Omdat concurrenten Berchem en Lebbeke hun wedstrijden winnend afsloten, had zelfs een overwinning KFC Turnhout niet meer kunnen helpen. Volgend weekend spelen de Binken voor het behoud tegen Wetteren. Vandaag wordt geloot waar de wedstrijd gespeeld wordt. “In die barragewedstrijd zal het wel beter moeten dan tegen Tongeren. Het was simpelweg niet goed genoeg. Ongetwijfeld had het met stress te maken. Vergeet ook niet dat we door de schorsingen van Thomas Wils en Thibeau Hermans en de blessure van Louis Coeckelbergs drie cruciale spelers in de as misten”, blikte Mossel terug.

Nochtans nam de thuisploeg een vliegende start. “We begonnen schitterend, zetten druk en Sander Emmen werd gehaakt door de doelman. Hij zette zelf beheerst de strafschop om. We kregen nog twee kansen om de score uit te diepen. Maar dat was het signaal voor Tongeren om naar een viermansverdediging over te schakelen. Zelf dachten we te veel aan het verdedigen van de voorsprong en te weinig aan voetballen. Dat was tegen Jong KV ook al. In onze eigen zestien verdedigden we niet secuur genoeg. We wisten dat Tongeren in die zone altijd goed combineert. Al dacht ik wel dat we er na de 2-2 over zouden gaan. Hopelijk rechten we volgend weekend de rug en ik hoop dat Reva Kreekels en Ward Verwerft, die tegen Tongeren geblesseerd uitvielen, speelklaar geraken.”

Aanvoerder Tom Proost had er vreselijk de pest in. “We zullen de wonden moeten likken en ons opladen voor die alles-of-niets-wedstrijd. Tijdens de rust vernamen we dat Berchem en Lebbeke op voorsprong stonden. De harde realiteit is dat onze prestatie niet goed genoeg was. Het is een heel lang seizoen geweest tot nu toe. Waarin veel gebeurd is. Zeker ook extrasportief. Het zorgde voor onrust in de jonge spelersgroep. Veel jongens zaten met transferperikelen opgezadeld. Dat mag in de toekomst niet meer gebeuren. Iedereen moet de hand in eigen boezem steken”, stak Proost een waarschuwende vinger op.

“We scoren met de jongste groep de meeste goals in de reeks en moeten toch naar de barrage voor het behoud.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen