Jens Callebaut heeft net gescoord en krijgt felicitaties van onder meer Nadir Ziane.© GOYVAERTS

Sint-Amands dwingt op overtuigende wijze het behoud af in 3de provinciale: “Hopelijk kennen we volgend seizoen een rustigere campagne”

Sint-Amands speelt ook volgend seizoen in derde provinciale. Het won zondagnamiddag overtuigend met 4-0 van Berendrecht in de eindronde van derde provinciale en stelt daarmee het behoud veilig. “We hebben veel geleerd uit dit seizoen”, aldus Nick Van Acoleyen.

De thuisploeg nam een vliegende start tegen Berendrecht en stond al na amper 4 minuten op voorsprong. “We kozen er bewust voor om snel en hoog druk te zetten”, aldus Nick Van Acoleyen.

“Dat resulteerde in die vroege voorsprong. Dat tempo hielden we nog even vol, maar de 2-0 viel niet. Berendrecht kwam daarna wat beter in de wedstrijd, zonder echt uitgespeelde kansen af te dwingen. Na de rust was het aanvankelijk evenwichtig, tot we op het uur toch een tweede keer scoorden. Berendrecht diende vanaf dan risico’s te nemen en dat hebben we in de slotfase genadeloos afgestraft door nog een derde en een vierde keer te scoren.”

En zo is het behoud in derde provinciale eindelijk een feit. “Terecht, vind ik persoonlijk”, gaat Van Acoleyen verder. “Onze terugronde was al degelijk. Als we verloren, was dat vaak met het kleinste verschil en in al die matchen konden we toch altijd degelijk weerwerk bieden. Maar dan kwam die eindronde. En die is best wel stresserend, omdat je meteen beseft dat het van moeten is. Vorige week in Kalmthout was het al zo’n zenuwachtige bedoening. Maar we hebben lessen getrokken uit die wedstrijd en besloten om er deze keer vol voor te gaan. Dat heeft geloond. We hebben veel geleerd dit seizoen. Het verschil tussen vierde en derde provinciale is toch behoorlijk groot. Maar het is hoopgevend dat het de laatste maanden al veel beter was dan in het begin van het seizoen.”

En nu, bouwen aan een sterkere ploeg voor volgend seizoen? “Dat moet de bedoeling zijn, ja. We hebben dat eerste jaar in derde provinciale overleefd, al was het op het nippertje. Maar er komen zeven spelers bij en daar zit toch wel kwaliteit tussen. Dus we hopen uiteraard om volgend seizoen een iets rustigere competitie te kennen. Er stoppen wel een aantal spelers, dus het is altijd afwachten hoe snel je weer een geheel gaat hebben dat op elkaar is ingespeeld. Ik begin straks in ieder geval aan mijn derde seizoen bij Sint-Amands. Eigenlijk mijn vierde, maar dat coronajaar tel ik niet mee”, besluit Van Acoleyen. (pni)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Lagere reeksen