De supporters waren na afloop toch fier op de prestaties van hun ploeg.© yjs

Supporters zien SK Beveren niet aan het langste eind trekken: “Promotie was ultieme bekroning van mooi seizoen geweest”

Beveren -

Het heeft niet mogen zijn voor de supporters van voetbalclub SK Beveren. De ploeg won hun laatste thuismatch wel tegen Club NXT, maar rechtstreekse tegenstander RWDM won op de slotspeeldag eveneens hun partij waardoor geel-blauw niet promoveert naar de hoogste voetbalklasse. Teleurstelling alom bij de supporters, maar tegelijk zijn ze ook fier op het knappe seizoen van hun club.

Yannick Joos

Voor aanvang van de laatste speeldag van de competitie had SK Beveren nog een waterkansje om alsnog de titel en promotie naar eerste klasse af te dwingen. Daarvoor moest het beter doen dan rechtstreekse concurrent RWDM, maar beide ploegen wonnen hun partij en zo trekt de ploeg uit Brussel uiteindelijk aan het langste eind.

De supporters hadden er nochtans alles aan gedaan om hun ploeg naar de titel te schreeuwen in het Freethielstadion. Voor de gelegenheid werd ook het bezoekersvak opengesteld voor de thuissupporters om zo een geel-blauwe wand te creëren achter het doel.

Fier

Na afloop overheerste de teleurstelling, maar lieten de supporters ook meteen optekenen dat ze genoten hebben van het voetbal van afgelopen seizoen. “We hadden nog een sprankeltje hoop, maar wisten dat het bijzonder moeilijk zou worden”, klinkt het. “Op zo’n slotspeeldag weet je nooit wat er kan gebeuren, maar helaas voor ons trok RWDM het laken naar zich toe en stranden we op amper een puntje. Nu het doek valt, overheerst de ontgoocheling, maar blikken we toch fier terug op afgelopen seizoen. We hebben week na week een leuke ploeg gezien die goed voetbal bracht. Volgend jaar gaan we er opnieuw alles aan doen om die promotie af te dwingen.”

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL