Voorzitter Egied Wouters (centraal) klinkt met enkele leden op het gouden jubileum van Rotary Mol.© AF

Rotary Mol viert gouden jubileum met feesteditie Maatjes 2023

Mol -

Rotary Mol ontving in ‘t Kristallijn maar liefst 750 gasten voor Maatjes 2023. Het fundraising-event was extra feestelijk, want de serviceclub viert dit jaar zijn gouden jubileum. “Rotary Mol staat al vijftig jaar ten dienste van de gemeenschap.”

Annelies Frederickx

In het prachtige kader van ‘t Kristallijn in Mol-Rauw verzamelden 750 gasten voor Maatjes 2023. “Voor ons is dit een hele speciale editie van ons Maatjes-evenement”, vertelt voorzitter Egied Wouters. “Na drie uitgestelde edities vanwege corona kunnen we iedereen eindelijk weer vergasten in ‘t Kristallijn. Bovendien bestaat Rotary Mol vijftig jaar en ook die heuglijke gebeurtenis moet uiteraard gevierd worden. We startten het feestjaar met een academische zitting en een feestavond voor de eigen leden. In september sluiten we af met een familiedag, maar onze Maatjes 2023 is uiteraard het uithangbord van Rotary Mol.”

Bij Maatjes 2023 horen uiteraard echte maatjes.© AF

Voor de zeventiende editie van het evenement daagden 750 geïnteresseerden op in ’t Kristallijn. “Dat is een onverhoopt succes”, zegt Egied Wouters. “Onze fundraising kan drie jaar niet doorgaan en dus was het voor ons koffiedik kijken of de interesse nog groot zou zijn. De kaartenverkoop kwam traag op gang, maar na een flinke eindspurt klokten we af op 750 gasten. Dat zijn er meer dan in 2019 en dus zijn we uitermate tevreden met de opkomst. Ons evenement staat bekend als een ideaal netwerkevent en dat is nog maar eens bewezen. De gastenlijst bestaat voor 80 of 85% uit Kempense ondernemers.”

De fundraising van Rotary Mol is een bekend netwerkevent.© AF

Traditiegetrouw brengt het evenement een mooi bedrag op en dat gaat integraal naar een twintigtal goede doelen. “We hopen tijdens deze feesteditie extra geld op te halen, want de vraag naar hulp is enorm gestegen”, zegt Egied Wouters. “Die financiële ondersteuning van goede doelen is een van de hoofddoelen van Rotary Mol. We staan al vijftig jaar ten dienste van de gemeenschap. Daarnaast willen we ook de vriendschap bevorderen tussen onze leden. Op dit moment tellen we 48 leden en met zijn 94 lentes is Jos Schoofs nog het enige stichtende lid van Rotary Mol.”

Maatjes 2023 startte met een receptie in de idyllische tuin van ‘t Kristallijn.© AF

De Molse serviceclub staat vooral bekend voor het jaarlijkse Maatjes-event, maar Rotary Mol organiseert nog tal van activiteiten. “We vergaderen drie keer per maand en dat is geen overbodige luxe”, zegt de voorzitter. “Onze fundraising vraagt flink wat organisatie en we houden ook jaarlijks een expressiewedstrijd. Daarnaast begeleiden we in de Molse scholen mini-ondernemingen en steunen we beurzen. We hebben met Rotary Mol trouwens een eigen beurs waarmee we studenten een steuntje in de rug geven voor een buitenlandse opleiding.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners