© BELGA

Vermeeren de verlosser! Antwerp stuurt Club Brugge pas in de slotseconde met lege handen naar huis

Een miraculeuze ommekeer! Anders kan je de 3-2-overwinning van Antwerp tegen Club Brugge niet omschrijven. Een erg nerveuze Great Old moest al snel twee goals goedmaken op een bevrijd spelend blauw-zwart. Kerk leek een puntje uit de brand te slepen voor RAFC, maar in de allerlaatste seconde zorgde Arthur Vermeeren ervoor dat de drie punten én de leidersplaats in Deurne Noord blijven. De druk ligt bij Union en Genk.

Hannes Van Gael

LEES OOK. ONS OORDEEL. Arthur Vermeeren kroont zich tot matchwinnaar met allereerste goal als prof

Was het de eerste warmte? Was het de titelstress die op vier speeldagen voor het einde van het seizoen begon op te dagen bij Antwerp, dat voor het eerst sinds oktober nog eens als leider aan een competitiewedstrijd begon? Wat het ook was, de Great Old nam in een kolkende Bosuil een valse start aan de topper tegen Club Brugge.

Fluitconcerten voor Lang

Het publiek had zich voorgenomen om Noa Lang bij elk balcontact uit te fluiten en hem zo uit de wedstrijd te joelen. Tegen Paintsil en Genk lukte dat aardig, maar niet bij de Brugse dribbelaar. Na één minuut voetballen sneed hij naar binnen en vond hij Mata in de tweede zone: 0-1. Club, dat alleen nog voor de eer voetbalt in deze play-offs, speelde bevrijd. Geen gelatenheid, veel goesting.

© BELGA

Aan goesting ontbrak het de thuisploeg ook niet, maar je kan ook té enthousiast zijn. Te opgedraaid. Na die 0-1 moest alles snel-snel. De irritatie was merkbaar en op een goeie steekbal van Muja op Ekkelenkamp na kon Antwerp niet dreigen.

De fluitconcerten aan het adres van Lang hielden aan, maar de Nederlander liet het niet aan zijn hart komen. De Antwerpdefensie bood te weinig weerwerk op een corner van Lang en Vanaken kon onbewaakt binnenkoppen. De nervositeit in de Bosuil bereikte een hoogtepunt en Mark van Bommel zag zich genoodzaakt in te grijpen. Mandela Keita, deze week 21 geworden, moest plaats ruimen voor Calvin Stengs.

1-2 uit de lucht

Veel veranderde die vervanging niet aan het spelbeeld en de Brugse dominantie. Toch vond Antwerp nog voor rust de broodnodige aansluitingstreffer. Club kreeg een vrijschop niet weggewerkt en Janssen knalde het leer via het been van Mechele voorbij Mignolet.

© Isosport

Antwerp leefde weer en het kwam de match alleen maar ten goede. De ruimtes werden groter en de kansen stapelden zich in een hoog tempo op. Janssen miste op onbegrijpelijke wijze zijn kopbal. Kansen die de koelbloedige spits normaal gezien niet laat liggen. Ook Stengs hield het hoofd niet koel en trapte hoog over vanuit een interessante positie.

Vermeeren de verlosser

De tijd begon te dringen en Van Bommel gooide met Kerk en Scott al zijn offensieve wapens in de strijd. De ingreep loonde, want met nog vijf minuten op de klok ontplofte de Bosuil pas écht. Kerk mocht blijven lopen op rechts en kreeg ook nog eens vrije baan om te trappen. Met de 2-2 was de honger van het Stamnummer 1 nog niet gestild.

De rood-witte achterban bleef de thuisploeg naar voren schreeuwen en het onwaarschijnlijke gebeurde ook. Arthur Vermeeren, dé seizoensrevelatie van de Great Old, kon geen beter moment vinden om zijn eerste voor RAFC te scoren en bracht de Bosuil in extase. De druk ligt nu bij Union en Genk, die straks bepalen wie in het spoor van de Great Old blijft.

LEES OOK. REACTIES. Matchwinnaar Vermeeren in extase: “Dit geeft ons een extra boost”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© BELGA

© BELGA