Rony Avonts, Ingrid Van der Elst en haar nicht Yolande Van der Elst bij de winnende MG TF uit 1954, die de meeste publieksstemmen kreeg.© kma

Oldtimers bezoeken oldtimers

Pulderbos, Oostmalle -

Woonzorgcentrum Pniël in Pulderbos had net als vorig jaar een oproep gedaan naar oldtimereigenaars om zich te verzamelen op de parking. Voor de bewoners roepen de wagens natuurlijk nostalgische herinneringen op. De rode MG TF uit 1954 van Rony Avonts en Yolande Van der Elst uit Oostmalle werd tot publiekslieveling verkozen.

Kristin Matthyssen

Er waren minder oldtimers dan vorig jaar, vermoedelijk omdat het voor het eerst in lange tijd zo’n prachtig weer was en de oldtimerliefhebbers dan ook zelf graag gaan cruisen. Maar de aanwezige voertuigen waren wel van hoge kwaliteit. De Vesperados, een vriendenclub van Vespafans, waren ook met oldtimers gekomen. Een initiatief dat wel succes kende bij de bewoners van Pniël.

Deze laatsten mochten ook op hun favoriet voertuig stemmen. De rode MG TF uit 1954 van Rony Avonts en Yolande Van der Elst uit Oostmalle kaapte de eerste prijs weg. “In de Netflixserie The Crown zie je prins Philip in een gelijkaardige MG rijden”, vertelt Yolande, die opgroeide in Pulle. “Het was ook zo’n typische pilotenwagen, en mijn man heeft zelf nog gevlogen vroeger.”

Guy uit Zoersel met zijn Minerva uit 1928. “Meneer, uw stuur staat rechts”, merkte deze dame op.

De oudste aanwezige wagen, die ook op veel belangstelling kon rekenen, was de Minerva AH met schuivenmotor die in 1928 in de gelijknamige Antwerpse fabriek werd gebouwd. “Dat is vrij uniek, want vaak werd de carrosserie er ergens anders opgebouwd, maar deze wagen is compleet in Antwerpen geproduceerd”, vertelt eigenaar Guy Gerinckx uit Zoersel. “Het is een 11 PK met drie versnellingen. Het stuur staat rechts.”

Guy met de oude aandelen van Minerva Motors.© kma

Guy heeft nog andere oldtimers. “Met deze Minerva kom ik eigenlijk niet zo vaak buiten. Hij rijdt maximaal 60 à 65 km/u en stuurt nogal zwaar. Autorijden was in die tijd duidelijk nog een beetje werken.”

Het zijn de details die het hem doen.© kma

We mogen van de Zoerselaar even op de achterzetel plaatsnemen. De zee aan beenruimte en zachte achterbank met prima vering vallen op. Guy houdt van details zoals een oud parfumflesje in een houten bergvakje achteraan. Hij heeft zelfs nog oude aandelen van Minerva Motors bij zich. Niet alleen voor de bewoners van Pniël maar ook voor de andere oldtimerliefhebbers bleek dat allemaal hoogst interessant. Ook een rode Corvette van ruim dertig jaar oud viel duidelijk in de smaak.

Het origineel Minerva-embleem.© kma

Bewoners Karel en Mieke kijken hun ogen uit. Karel reed vroeger 27 jaar met zijn Audi Turbo, Mieke had een kleine BMW.© kma

© kma

Een sympathiek Citroën-busje.© kma

© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners