Het vrijwilligersteam van de Wereldwinkel Zandhoven vlak voor de start van de feestelijkheden.© kma

Wereldwinkel Zandhoven viert tiende verjaardag onder zuiderse zon

Zandhoven -

De Wereldwinkel van Zandhoven vierde haar tiende verjaardag met een feesttent vol typische eerlijke voeding en artisanale producten uit het Zuiden. De vrijwilligers verwelkomden alle bezoekers met zelfgemaakte hapjes. De ‘moeder’ van de Zandhovense Wereldwinkel, Mimi Janssens, werd speciaal bedankt.

Kristin Matthyssen

Vrijwilliger Paul Sergier bracht nog eens in herinnering hoe Mimi Janssens op de Grenzeloze Werelddag in december 2012 een oproep deed om te starten met een Wereldwinkel in Zandhoven. Er reageerden direct een 30-tal enthousiastelingen. Grootste obstakel was een gebouw vinden. Die oplossing kwam er toen de gemeente Zandhoven het vroeger gebouw van de registratie op de hoek van de Liersebaan en de Vierselbaan herbestemde als sociaal huis. Naast de Wereldwinkel biedt het statig herenhuis nu ook onderdak aan de Welzijnsschakels en de vzw Traject.

Lekkere aperitiefhapjes uit de eigen keuken. Ook schepen Rudy Willems kwam net als burgemeester Van Hove de vrijwilligers feliciteren.© kma

Zakaria (7) uit Deurne kwam samen met zijn mama Ruth (34) aan het soort rad van fortuin draaien, dat bediend werd door zijn ‘ama’ Annemie zoals hij zijn oma noemt. Samen met zijn apa Paul maken ze net als tientallen anderen deel uit van het vast vrijwilligersteam. Tegenwoordig leren zelfs de schoolkinderen van Groot-Zandhoven dankzij de Wereldwinkel wat fairtrade betekent.

Zakaria kwam ook eens aan het rad draaien bij zijn opa en oma die als vrijwilliger actief zijn bij Wereldwinkel Zandhoven.© kma

Alles klaar om de bezoekers te ontvangen.© kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners