© BELGA

Geen mirakel! SK Beveren wint, maar speelt volgend seizoen opnieuw in de Challenger Pro League

SK Beveren heeft niet voor een mirakel kunnen zorgen op de slotspeeldag. De Wase club strandt op amper een puntje van kampioen RWDM. Beveren won zelf wel zijn wedstrijd tegen Club NXT, maar ook RWDM pakte de volle buit. En zo speelt geel-blauw na een fantastisch seizoen volgend seizoen opnieuw in de Challenger Pro League. RWDM promoveert naar de hoogste klasse.

Wim Houttequiet

fantastisch seizoen volgend seizoen opnieuw in de Challenger Pro League. RWDM promoveert naar de hoogste klasse.

SK Beveren had zaterdagavond zijn lot niet meer in eigen handen. De Waaslanders moesten zelf winnen van Club NXT en moesten rekenen op puntenverlies van titelconcurrent RWDM om de titel in de Challenger Pro League in de wacht te slepen. Het beloofde een spannende avond te worden.

De manschappen van trainer Wim De Decker schoten als een wervelwind uit de startblokken en drukten de bezoekers uit Brugge meteen op eigen helft. Alleen een doelpuntje ontbrak. Beveren was een half uur baas, maar dan sloeg Club NXT genadeloos toe. Talbi rondde een counter uit het boekje af met een droge overhoekse knal. De Freethiel was even muisstil. Beveren probeerde wel nog voor rust de gelijkmaker te maken. Zonder succes.

Beveren moest winnen, dus greep trainer De Decker in tijdens de rust. Nsimba en Corryn bleven in de kleedkamer, Coopman en Ismaheel waren hun vervangers. Beveren zette Club NXT meteen onder druk. Met succes. Mbokani knikte na amper drie minuten de gelijkmaker al tegen de touwen. Het zestiende doelpunt van de Congolese scherpschutter in alle competities samen. Op klasse staat duidelijk geen leeftijd.

Een gelijkspel was natuurlijk niet voldoende, zeker omdat RWDM ook op voorsprong stond. Dus duwde de thuisploeg het gaspedaal nog wat dieper in. Hoggas vond eerst nog doelman Bursik op zijn weg, maar topschutter Barry was er als de kippen bij om de rebound snoeihard tegen de touwen te knallen. Zijn twintigste doelpunt van het seizoen. Beveren zette op korte tijd orde op zaken. De Beverse honger was nog niet gestild. Iets na het uur schilderde Hoggas het leer fabelachtig in de winkelhaak. Wat een doelpunt. Ribeiro Costa zette in de slotseconden van de extra tijd de kroon op het werk.

En zo strandt Beveren op amper één puntje van de titel in de Challenger Pro League. In het Waasland zullen ze nog vaak terugdenken aan de wedstrijd tegen Virton. Op het bevroren veld bleven ze toen steken op een scoreloos gelijkspel. Wat als die match in normale omstandigheden was afgewerkt? We zullen het nooit weten.

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL