© jvdv

Sint-Jozefschool opent tijdens schoolfeest drastisch vergroende speelplaats

Emblem -

In de Sint-Jozefschool in Emblem werd zaterdag tijdens het schoolfeest - dat de passende titel ‘evergreens’ droeg - de nieuwe groene zone plechtig geopend.

De kleuters en de kinderen van de lagere school leefden zich uit op het podium met zang en dans op door iedereen gekende evergreens.

Doe titel was goed gekozen , want de nieuwe groene zone werd vlak na de optredens plechtig geopend door de directrice juffrouw Lieve en de leden van de werkgroep “speelplaats”.

In maart werd er een cheque van 15.000 euro toegekend door het provinciebestuur aan de Sint-Jozefschool om de speelplaats drastisch te vergroenen. De leerkrachten en de leden van het oudercomité staken de handen uit de mouwen om een nieuwe groene zone rondom de school te verwezenlijken . Op het schoolfeest werden de boomgaard, de groentetuin , het grasplein en de vernieuwde openluchtklas voorgesteld .

Het enthousiasme over dit project is groot . “Wij doen dit om de kinderen de kans te geven om tot rust te komen en om hen te leren met hun handen te werken” , vertelt juffrouw Griet van de werkgroep . “Op deze manier komen de kinderen in contact met wat er hier in ons landbouw- en fruitteeltdorp gebeurt.”

Het resultaat mag er zijn.© jvdv

De speelplaats wordt nu ook nog meer een rustplek.© JVDV

De directrice knipt het lint door.© jvdv

Bij een schoolfeest horen dansen.© jvdv

 kma

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners