© BELGA

Lierse pakt in laatste match van het seizoen de volle buit op het Kiel (1-2)

Beerschot heeft het seizoen 2022-2023 afgesloten met een thuisnederlaag tegen Lierse. Thórisson had de Mannekes iets voorbij het halfuur op voorsprong gebracht, maar De Schryver keerde met twee snelle doelpunten de situatie nog voor de rust om. In de slotfase kreeg de afscheidnemende Frédéric Frans nog een applausvervanging.

Koen Frans

LEES OOK. ONS OORDEEL. Gruwelijke blunder Matijas luidt ommekeer in, alweer sterke Guillaume De Schryver en één buis bij Pallieters

Voor de partij werd Ryan Sanusi gehuldigd als ‘Manneke van het Seizoen’. De aanvoerder van Beerschot haalde het in deze jaarlijkse supporterspoll van topschutter Thibo Baeten en assistkoning Thibaud Verlinden. De wedstrijd zelf had lange tijd weinig om het lijf. Beerschot voetbalde in een heerlijk lentezonnetje nauwelijks een kans bij elkaar. De bezoekers uit Lier toonden iets meer aanvalslust, maar ook zij konden geen uitgespeelde kansen afdwingen. Jens Naessens kopte iets voorbij het halfuur de eerste bal tussen de palen, helaas voor hem recht in de armen van Davor Matijas. De Kroatische doelman kreeg net als vorige week de voorkeur op de vaste eerste doelman Bill Lathouwers.

© BELGA

Een handvol minuten later ontbond Nökkvi Thórisson zijn duivels. De IJslander krulde de bal met zijn mindere linker enig mooi in de verste hoek. Beerschot stond zo uit het niets 1-0 voor. Maar de Mannekes konden niet lang van die voorsprong genieten. De muziek galmde nog door de boxen toen een grabbelende Matijas een zachte terugspeelkopbal van ploegmaat Frans niet kon klemmen. Guillaume De Schryver nam het geschenk in dank aan: 1-1. Erop en erover dachten ze bij Lierse. Nauwelijks twee minuten later glipte De Schryver door de hoog opgeschoven verdedigingslijn van Beerschot. Het nummer tien van Lierse faalde niet oog in oog met Matijas: 1-2. Een koude douche voor Beerschot.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Applausvervaging Frans

Na de pauze kon Matijas zich wel meteen onderscheiden. Eerst op een kopbal van Naessens, nadien op de rebound van Sampers. Op het uur greep Wieland in. Hij bracht Nzita, Kosiah en Van Himbeeck voor Seydoux, Verlinden en Tolis. Beerschot wilde er nog wat maken. Maar er gebeurde eigenlijk helemaal niets tot invaller Gillekens in een worstelgevecht met Baeten uitpakte met een slagende beweging. Scheidsrechter Klass Clerckx trok gedecideerd rood. Terecht. Lierse moest nog ruim een kwartier met een mannetje minder verder. Maar zelfs dan voetbalde Beerschot nauwelijks een kans bij elkaar.

Vijf minuten voor tijd kreeg Frédéric Frans nog een applausvervanging in zijn allerlaatste wedstrijd voor Beerschot. Ook in het uitverkochte bezoekersvak gingen de handen op elkaar voor de voormalige aanvoerder van Lierse. Aan de stand veranderde er niets meer. Voor beide ploegen wordt het nu uitkijken hoe ambitieus de transfers in het tussenseizoen zullen zijn. Want anders dreigt zowel voor Beerschot als voor Lierse ook volgend seizoen een figurantenrol in de Challenger Pro League.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners