© atv

Verhoogde fakkelactiviteit bij TotalEnergies in Antwerpen wegens technisch incident

Wegens een technisch incident bij TotalEnergies Olefins Antwerp moet een van de productie-installaties heropgestart worden. Daardoor is er een verhoogde fakkelactiviteit die geluids- en lichthinder voor omwonenden kan veroorzaken. Dat meldt het bedrijf zaterdag.

blg

TotalEnergies is actief in de haven van Antwerpen, met enorme installaties, tanks en fakkels langs de Scheldelaan. Via de rood-witte fakkels worden overtollige gassen verbrand. Daarbij komen vlammen vrij en is een pulserend geluid te horen. Omdat het bedrijf een installatie heeft moeten heropstarten, is er een verhoogde activiteit van de fakkels. De vlammen zullen goed zichtbaar zijn in de ruime omgeving en kunnen leiden tot bezorgdheid bij omwonenden.

Er is echter geen reden tot ongerustheid, benadrukt TotalEnergies. “De fakkels zijn veiligheidsinstallaties, speciaal ontworpen en ontwikkeld voor verbranding op grote hoogte: de verbranding vindt plaats boven in de fakkel op een veilige hoogte van 200 meter. Op die hoogte is er geen gevaar voor de installaties en de mensen in de buurt van de fakkel”, zegt het bedrijf.

LEES OOK. Wat is affakkelen en mag dat zomaar? Weinig regels, wellicht wel impact

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Haven Antwerpen-Brugge