© BELGA

Giants winnen na defensieve masterclass, ook Kangoeroes brengt stand op 1-1 na winst tegen Oostende

Wat een revanche voor Telenet Giants Antwerp. Na een defensieve masterclass wonnen ze de tweede wedstrijd van de halve ­finale van de Belgische play-offs met 50-62 van Limburg United. De tussenstand is nu 1-1 en de Sinjoren hebben zondag (19.00u) weer het thuisvoordeel in de Lotto Arena. Bij winst staat de deur richting finale op een kier.

cpm, luhe

Vrijdagavond waren de Giants defensief op de afspraak. Ze namen enkele keren de leiding (5-9), maar keken na het eerste kwart toch tegen een 22-17-achterstand aan. Jonas Delalieux en Alex Stein waren de bezielers van de Limburgse bonus. Het tweede kwart was enorm defensief getint. Beide ploegen gingen tot het gaatje en er werd nauwelijks ­gescoord (30-29 halfweg). In het begin van de tweede helft bleven de Limburgers met fysiek basketbal uitpakken. Met een scherpe verdediging en met driepunters van Ferdinand Zylka en Jean-Marc Mwema ging het naar 39-48. Reggie Upshaw en Desonta Bradford deden hun duit in het zakje, Seppe D’Espallier, Roby ­Rogiers en Thijs De Ridder zorgden ervoor dat de Giants met een 41-50-bonus aan het slotkwart begonnen. Limburg United bleef de balverliezen opstapelen. Verdiende zege van de Giants.

Limburg United 50-62 Telenet Giants Antwerp

Telenet Giants Antwerp: Anderson 6, Smout 0, Bradford 10, D’Espallier 0, De Ridder 0, Zylka 6, Marinkovic 3, Rogiers 3, Mwema 15, Upshaw 15

© BELGA

Wat een prestatie van Kangoeroes Mechelen. Na een nagelbijter won het met 73-70 de tweede partij van de halve finale van de Belgische play-offs tegen ­kampioen Oostende. Ook hier is de tussenstand in deze best of five nu 1-1. De derde wedstrijd vindt zondag (19.00u) plaats aan de kust. Kangoeroes Mechelen won vrijdagavond het eerste kwart (19-15), maar Oostende reageerde naar een 33-35-bonus halfweg. In het derde kwart nam de kustploeg afstand: 49-59. Met een ongelooflijke comeback ­konden de Mechelaars in een heuse heksenketel alsnog met een remonte uitpakken. Domien ­Loubry (25 punten, vier op vijf bommen), Wen Mukubu (elf ­punten, negen rebounds) en Jo Van Buggenhout (dertien punten) forceerden de remonte en ­stuwden Kangoeroes na een dolle eindfase naar de knappe winst. Zonder twee geblesseerde ­spelers (Joppe Mennes en DeAndre ­Davis) een stunt van de Maneblussers tegen de uittredende kampioen.

Kangoeroes Mechelen 73-70 Oostende

Kangoeroes Mechelen: Loubry 25, Mukubu 11, Van Buggenhout 13, Foerts 6, Aririguzoh 4, Thsimanga 0, Kotrulja 3, Harris 7, Palinckx 7

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal