© atv

Rondvaarten voor grootste containerschip ter wereld in Antwerpse haven na halve dag volzet

Antwerpen -

Nog geen maand na de komst van de MSC Tessa in de Antwerpse haven mogen we de wereldrecordhouder, MSC Loreto, binnenkort verwelkomen in ons land. Port of Antwerp-Bruges organiseert daarom op 27 mei rondvaarten voor 750 mensen om de containerreus van dichtbij te kunnen bewonderen. De interesse is groot, want na een halve dag waren alle tijdsloten volzet.

sodb

De MSC Tessa brak bij het aanmeren op 21 april records in de Port of Antwerp-Bruges. Het schip is precies 399,99 meter lang, 61,53 meter breed en heeft een capaciteit van 24.116 TEU (standaardmaat voor containers). De aankomst van de MSC Loreto zal dat record binnen enkele weken verbreken in Antwerpen, want met een capaciteit voor 24.346 containers kroont het zich daarmee als het grootste containerschip ter wereld. De MSC Loreto wordt verwacht op 26 mei aan de MSC PSA European Terminal (MPET) en zal omwille van de grootte bijna 5 volledige dagen blijven liggen.

Om het publiek een kans te geven om het schip van dichtbij te bewonderen, organiseert Port of Antwerp-Bruges op 27 mei vijf verschillende rondvaarten tussen 10 uur en 16 uur. De interesse blijkt groot te zijn, want alle 750 beschikbare plaatsen gingen na nog geen halve dag de deur uit.

LEES OOK. Antwerpen ontvangt grootste containerschip dat ooit in ons land aanmeerde (maar dat record zal snel sneuvelen)

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Haven Antwerpen-Brugge