© BELGA

Giants moeten winnen tegen Limburg United of uitschakeling dreigt

Als Telenet Giants Antwerp de halve finale van de Belgische play-offs nieuw leven wil in­blazen na de thuisnederlaag woensdag, moet het vanavond (om 20:30u) bij Limburg United winnen. Bij een nieuwe nederlaag dreigt in deze best of five immers de uitschakeling.

cpm

Wat een dramatische start van de halve finale was het woensdag in de Lotto Arena. Limburg ­United overklaste de Sinjoren op alle vlakken en zegevierde met ruime cijfers. Een sterk spelende ­Antwerpenaar Yannick Desiron en zijn Limburgse ploegmaats snoepten meteen het thuis­voordeel af van de Sinjoren. De druk ligt dus bij Telenet Giants Antwerp.

“Misten we ritme door de lange onderbreking na de tien op tien in de Elite Gold?”, herhaalde coach Ivica Skelin de vraag. “Dat kan zijn, maar het is geen reden om zo statisch en slecht te spelen.”

Een volledig Telenet Giants ­Antwerp lag in alle statistieken onder, zelfs in de rebound waar Limburg United met Toon Ceyssens en Maxime De Zeeuw twee geblesseerde spelers miste. De Zeeuw komt vanavond waarschijnlijk opnieuw aan de opworp. “Slechter dan woensdag kan niet”, klopt Jean-Marc ­Mwema zichzelf op de imposante borstkas. In de helse sfeer van de Alverberg is het dus uitkijken naar een Antwerpse reactie.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal