© atv

Huldiging NBA-speler Jae’Sean Tate inspireert Giants niet: Limburgers straffen Antwerpse off-day meteen af

Valse start voor Telenet Giants Antwerp in de halve finale van de play-offs. De Sinjoren verloren in eigen midden van Limburg United en na een heuse off-day met een twintiger. In deze best of five volgt vrijdag de tweede partij in Hasselt. De Giants zijn hun thuisvoordeel kwijt en moeten nu on the road winnen om zich te kwalificeren voor de finale. Voor de Giants na een barslechte prestatie de eerste nederlaag sinds 15 februari.

Patrick Ceulemans

NBA-speler en ex-Giant Jae’Sean Tate kreeg in de Lotto Arena voor het begin van de wedstrijd een staande ovatie van de Antwerpse fans. Het inspireerde Telenet Giants Antwerp niet tot een sterke start. Na een bom van Desonta Bradford (3-0) repliceerde Limburg United, zonder Toon Ceyssens (knie) en Maxime De Zeeuw (voet), collectief. Jonas Delalieux, Yannick Desiron en Alex Stein waren bij de les en zorgden onmiddellijk voor een 6-12 Limburgse bonus. Desonta Bradford was scherp, scoorde de eerste 11 Antwerpse punten maar de Giants bleven achter de feiten aanlopen. Het vond pas laat in het eerste kwart een tweede afwerker. Roby Rogiers scoorde 6 punten en forceerde een 19-21 tussenstand.

Ook in het tweede kwart klopte het defensief plaatje niet. Myles Cale strafte Antwerpse laksheid af en de Sinjoren kwamen weer moeilijk tot scoren. Limburg United liep simpel weg naar 19-29. Een momentum van Thijs De Ridder en de eerste punten van Ferdinand Zylka zorgden voor een bescheiden Antwerpse remonte 28-35. De Limburgers panikeerden niet, de Giants scoorden slechts 9 punten in het tweede kwart en keken halfweg tegen een efficiënt Limburg United tegen een 28-39 achterstand aan.

Ferdinand Zylka scoorde twee opeenvolgende bommen op een rij, maar dat deed ook Alex Stein. Jonas Delalieux was alert en ondanks de eerste punten van Reggie Upshaw en Jean-Marc Mwema kwam Telenet Giants Antwerp geen stap dichter. In tegendeel, van 36-54 ging het naar een 45-59 Limburgse bonus.

In het laatste kwart was er bij 50-59 terug wat Antwerpse hoop. Alex Stein (19 punten, 5 op 5 bommen), Jonas Delalieux (16 punten, 8 rebounds), Yannick Desiron en Myles Cale stuwden de Limburgers na 52-68 naar verdiende winst. Vrijdag volgt in de Alverberg van Hasselt de tweede partij. Zondag in de Lotto Arena de derde wedstrijd. Bij twee zeges voor het team uit Hasselt is een stek voor Limburg United in de finale een feit. Aan Telenet Giants Antwerp om met een reactie uit te pakken.

Telenet Giants Antwerp-Limburg United 59-77

Kwarts: 19-21, 9-18, 17-20, 14-18

Telenet Giants Antwerp: Anderson 10 , Smout 0, Bradford 11, Van Cleemput 0, D’Espallier 0, De Ridder 7, Zylka 7, Marinkovic 2, Rogiers 8, Mwema 6, Upshaw 8

Limburg United: Cale 14, Lesuisse 6, Lambot 2, Delalieux 16, Dedroog 0, Dammen 0, Desiron 13, Hammonds 5, Leemans 2, Stein 19

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Basketbal