AC Herentals promoveert met uitblinker Jef Vermeiren naar Super League interclub

Volgend seizoen treedt er nog een tweede team uit de provincie aan in de Super League interclub. AC Herentals is door een tweede plek tijdens de First League in Vilvoorde zeker van promotie. “Vooraf hadden we gehoopt op het behoud”, klinkt het bij uitblinker Jef Vermeiren.

Dries Van Thielen

“Het leuke aan de interclub is dat je echt ineens meedoet met andere disciplines: hoogspringen blijft mijn hoofdonderdeel, maar ook hordelopen ligt me wel. Trouwens: dat is toch ideaal om eens af te wisselen? Voor hoogspringen moet je ook snel lopen én deftig springen. Al is de techniek – uiteraard – anders.”

Samenhorigheidsgevoel

“Verder is het ook een ideale gelegenheid om iedereen van de club eens aan het werk te zien. We zijn een grote groep met verschillende afdelingen in de Kempen. Het was fijn om een samenhorigheidsgevoel te hebben met de hele club.”

Estafette

Naast hoogspringen (goud – 2m13) en 110m hordelopen (zilver – 15”49) moest Vermeiren mee aan de bak in de 4x100m. “Er waren de nodige blessures in de club, waardoor ik mee kon deelnemen aan de estafette. Gelukkig liep er niks fout tijdens het doorgeven.”

Ook heeft Vermeiren nog de nodige ambities voor 2023. “Ik wil opnieuw presteren op het Vlaams kampioenschap. Maar het hoofddoel blijft toch wel om het Belgisch kampioenschap op mijn naam te zetten. Ik wil graag mijn persoonlijk record (2m27cm) nog wat verbeteren. (lacht) Dus ja, we weten wel wat doen .”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Atletiek