Had het doelpunt van Kevin De Bruyne afgekeurd moeten worden? In Madrid denken ze van wel

Had het doelpunt van Kevin De Bruyne afgekeurd moeten worden? Spaanse media hebben via 3D-technologie aangetoond dat de bal over de zijlijn is gegaan in de aanloop naar de gelijkmaker van onze landgenoot. De VAR greep echter niet in.

Guy Van Den Langenbergh

LEES OOK. Met de groeten van KDB! Geen winnaar in Real Madrid – Manchester City na heerlijke goals van Vinicius en Kevin De Bruyne

De Bruyne ramde gisteravond in de 67ste minuut de bal vanop afstand heerlijk voorbij Thibaut Courtois in de halve finale van de Champions League tussen Real Madrid en Manchester City. Er leek aanvankelijk geen vuiltje aan de lucht maar intussen zijn beelden opgedoken die aantonen dat het leder in de voorafgaande fase de zijlijn zou hebben overschreden. Sportzender BeIn maakte via 3D een montage waaruit inderdaad blijkt dat de bal de zijlijn heeft overschreden ondanks de poging van Bernardo Silva om het leder in het spel te houden. Het gebeurde bovendien niet ver van de bank van Real Madrid die alles goed gezien hadden. Coach Ancelotti was na de wedstrijd dan ook scherp voor de arbitrage. “De scheidsrechter heeft niet goed opgelet”, aldus de Italiaan.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Had de VAR moeten ingrijpen? “Neen”, zegt Spaans ex-scheidsrechter Itturalde Gonzalez in de Spaanse sportkrant AS. “Zelfs al ging de bal een meter buiten, hij kwam nadien wel in de voeten van Camavinga (speler Real Madrid, red) zodat we technisch gesproken van een nieuwe actie kunnen spreken zodat de VAR niet kon ingrijpen.”

De heenmatch in de halve finale eindigde op 1-1, de terugwedstrijd staat gepland volgende week woensdag om 21u.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Champions League