Camilo, Thijs, Arno en Pieter van de Kempense band Webstek maken zich op voor een festivalzomer. Ruben en Luka’ Haas’ ontbreken op de foto.© Elke Lamens

Kempense band Webstek verklaart in nieuwe single liefde aan vrouwen in de supermarkt: poppy nummer met hoek af

Brecht, Malle, Ranst, Zoersel -

‘Vrouwen uit de supermarkt’ heet de nieuwste single die Webstek, de beste band van de Noorderkempen, op vrijdag 12 mei loslaat op alle streamingplatformen. De single komt met een videoclip, opgenomen in thuisbasis Sint-Lenaarts. Webstek won in maart nog Kamp Noord met deze ‘beste song’.

Webstek is een naam om te onthouden. De zes vrienden musiceren al jaren samen, maar vormen sinds eind 2020 een echte band. Webstek dat zijn Thijs Serrien (22, synthesizer) uit Sint-Lenaarts, Arno De Clerck (21, bas) uit Sint-Lenaarts, Pieter Wilms (22, gitaar) uit Sint-Lenaarts, Camilo Donoso Villar (21, zang) uit Malle, Ruben Govers (22, drums) uit Malle en Luka ‘Haas’ Hendrickx (21, saxofoon) uit Oelegem.

Ze studeren in Gent, Antwerpen, Leuven en Hasselt, maar muziek blijft de lijm. “Elke zaterdag komen we samen om muziek te maken”, vertelt Thijs. Ze maakten al enkele eigen nummers, die ook al de aandacht trokken van het Gentse jeugd- en muziekcentrum Kinky Star. “Projectbegeleider Sanne Werkers van JonGeduld (steunprogramma voor beginnende bands, red.) had ons lied ‘Echo’ online gevonden en stelde voor om samen ‘zotte’ dingen te doen”, vertelt Thijs die in Gent op kot zit.

Tijdens de week studeren, in het weekend samen musiceren als Webstek.© Elke Lamens

“We moesten dan wel een echte band vormen. Pas toen hebben we de rollen verdeeld en bedacht Haas de bandnaam. Webstek is een eerder oude benaming voor website en we zijn kinderen van het internettijdperk. Ons logo toont dan ook een muisklik”, legt Pieter uit. “Middenin de coronacrisis traden we overigens voor het eerst op, online.”

Niets is te gek

Voor de echte vuurdoop voor publiek was het wachten tot oktober 2021 in een jeugdhuis in Nieuwpoort. De afgelopen twee jaar bouwde Webstek een sterke livereputatie op, met shows in onder meer het 4AD-Muziekcafé in Diksmuide, café de Charlatan in Gent, op de Gentse Feesten en verschillende rockrally’s.

In maart won het zestal de finale van de intergemeentelijke rockrally Kamp Noord. “Dat we absoluut niet de klassieke rockband zijn, onze unieke sound en de mentaliteit van ‘niets is te gek’ viel blijkbaar erg in de smaak”, weet Arno. Het levert hen twee dagen studiotijd in Muziekcentrum Trix op, een professionele fotoshoot en een optreden op de mainstage Estaminet op de Straatfeesten in Kalmthout op 27 mei. “We dachten wel een kans te maken om hoog te eindigen, maar dat we wonnen was toch nog een verrassing”, bekent frontjongen Camilo.

Webstek won Kamp Noord in maart van dit jaar met ‘Vrouwen uit de Supermarkt’.© Thomas Geuens

Op 9 september treden ze aan op Rock ’n Rex, net voor een van de headliners. “We hebben al vaak in cafés in Gent en Antwerpen gespeeld en het is wel leuk dat daar nu ook de grotere festivals in de buurt bijkomen.”

Sint-Lenaarts

Maar eerst is er vrijdag de release van hun nieuwe single, overigens de beste song op Kamp Noord: ‘Vrouwen uit de supermarkt’: poppy met een hoek af. “Ik kijk graag rond in de supermarkt, ook naar vrouwen”, lacht Camilo die ook de songteksten voor zijn rekening neemt. “Ik haal mijn inspiratie graag uit het dagelijkse leven. Zo ging een vorig nummer over de brand op het Groot Schietveld hier in Brecht. Het was tegelijkertijd een hommage aan de streek.”

Voor de opnames van de videoclip ‘Vrouwen uit de Supermarkt’, die ze zelf maakten en waarvoor ze zelf het scenario schreven, trokken ze naar de Okay Direct in Gent, maar ook door Sint-Lenaarts. “Streekgenoten zullen heel wat plekken herkennen in de clip.”

Delen van de videoclip zijn opgenomen in Sint-Lenaarts.© Webstek

‘Vrouwen uit de Supermarkt’ wordt vergezeld door de rustige akoestische ballade ‘Bonus (1+1 Gratis)’. “Deze B-kant als het ware bouwt verder op het thema van de supermarkt. Maar het flirten slaat om in verslagenheid en liefdesverdriet.”

De zes studenten leerden elkaar kennen in de gemeentelijke basisschool De Schakel in Sint-Lenaarts, het secundair in Maris Stella in Malle en de muziekschool. Wat hen drijft is hun muziek die nu ook bij het bredere publiek aanslaat. “Het zijn niet langer alleen studenten, maar op optredens merken we ook dat dertigers zelfs onze nummers kennen, wat ongelooflijk is.”

Iwein Segers krijgt op Radio Willy de primeur om de nieuwe dubbelsingle van Webstek te draaien.© Elke Lamens

Radio Willy

Webstek zingt in het Nederlands en wordt wel eens vergeleken met Arbeid Adelt en Doe Maar. Zelf kijken ze op naar de Gentse band Shht. Het is trouwens Michiel Renson van Shht die met ‘Mixmeister’ Michelle de dubbelsingle heeft geproducet, opgenomen en gemixt.

De dubbelsingle is woensdag 10 mei al voor een eerste keer te horen op radio Willy, bij gastheer Iwein Segers tijdens Rockrijk tussen 19 en 21u, en vanaf vrijdag 12 mei van alle streamingplatformen te downloaden.

 (Elke Lamens)

Niets is te gek voor Webstek, ook zich verkleden on stage.© Thomas Geuens

@webstekband

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners