Brent Laes heeft de handen vol met Beveren-spits Dieumerci Mbokani.© Belga

Voetbal Challenger Pro League Promotion Play-Offs Lierse Kempenzonen - SK Beveren: 2-3

Lucas Ribeiro Costa houdt SK Beveren in de running voor de titel: “Hopelijk kunnen we het volgende week afwerken”

Beveren -

De titelstrijd in de Challenger Pro League wordt op de slotspeeldag beslist. Volgende week zaterdag weten we wie promoveert naar de Jupiler Pro League: SK Beveren of RWDM. Geel-blauw telt momenteel één puntje minder. Beveren behaalde zondagmiddag een felbevochten zege op het veld van Lierse Kempenzonen.

Wim Houttequiet

SK Beveren kon zich zondagmiddag op het veld van Lierse Kempenzonen geen misstap veroorloven. Concurrent RWDM had zaterdag immers al gewonnen op het veld van Club NXT, waardoor enkel een driepunter voldoende was om in de titelstrijd te blijven. Maar na een klein half uur kwam geel-blauw op achterstand toen De Schryver moederziel alleen in de klein backlijn kon koppen. De Beverse verdediging was hem helemaal uit het oog verloren. De Waaslanders stelden nog voor rust orde op zaken via Barry en Mbokani. Vooral de treffer van de topschutter van de Challenger Pro League mocht er zijn. Mbokani vond Nsimba met een hakje in de zestien en die legde het leer breed tot bij Barry, die maar binnen te duwen had. Mbokani knikte even later een hoekschop van Hrncar onhoudbaar tegen de touwen. Op slag van rust miste Barry van dichtbij nog een reuzekans. In een matige tweede helft kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via De Schryver na een mooi uitgespeelde aanval. Beveren was even van slag, maar panikeerde niet. Invaller Ribeiro Costa bracht Beveren opnieuw op voorsprong. En zo haalde Beveren een felbevochten driepunter binnen. Heel Beveren haalde opgelucht adem.

Volgende week volgt de apotheose van een razendspannend seizoen. Op de slotspeeldag wordt de titelstrijd beslist. Leider RWDM telt één puntje meer dan Beveren. Geel-blauw ontvangt volgende week Club NXT thuis. RWDM speelt in eigen stadion tegen RSCA Futures. “We mochten ons geen misstap veroorloven”, vertelt trainer Wim De Decker. “Met 22 op 27 zetten we ons parcours gewoon verder. Hier had iedereen op voorhand voor getekend. De voorbije jaren waren alle andere ploegen met dit aantal punten al lang kampioen. We zitten dit seizoen helaas met een heel goede tegenstander. Met deze cijfers speel je normaal altijd kampioen. Ik kan mijn spelers ook niets verwijten. Hopelijk kunnen we het volgende week afwerken.”

Speciale match

Hoe moeilijk het ook wordt, Sheldon Bateau blijft geloven in een goede afloop volgende week. “Alles is nog mogelijk”, blijft de verdediger strijdvaardig. “We gaan alles doen wat binnen onze eigen mogelijkheden ligt om de laatste match van het seizoen te winnen. Het zal een mooie, maar speciale match worden. Het zal mentaal niet makkelijk worden, ook niet voor RWDM.”

Enige smet op de feestvreugde: aanvoerder Dries Wuytens pakte zijn derde gele kaart waardoor hij de match tegen Club NXT mist. En Louis Verstraete verdraaide zijn enkel, mede door de slechte staat van het veld. “Dat veld liet geen goed voetbal toe”, sakkert De Decker. “Zoiets zou niet mogen in het betaald voetbal. Dit kon beslissend zijn voor de titelstrijd. Ik hoor dat beloften van Antwerp er vrijdag nog op gevoetbald hebben. Ons voetballend plan moesten we meteen in de vuilbak gooien en meer focussen op lange ballen, kracht en omschakeling. Het was een lelijke match, maar je die niet wel nog winnend afsluiten.”

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL