© PDC

Andy ‘The Beast’ Baetens sneuvelt, maar geeft alweer zijn visitekaartje af in Wieze: “Morgen weer werken”

Geen derde stunt op rij voor Andy Baetens op de Blaklader Darts Open in Wieze. ‘The Beast’ ging pas na een decider onderuit tegen Luke Humphries, het nummer zes van de wereld.

Vincent Van Genechten

The Beast beleefde de week van zijn leven. Donderdag pakte hij in een veld van 173 Belgische darters een van de twee tickets voor de zevende manche van de European Tour. Vrijdag zette hij de Oktoberhallen in vuur en vlam door Jermaine Wattimena (PDC 47) aan de kant te schuiven met 6-3 en een gemiddelde van 92.88. Zaterdag deed Baetens nog beter door Andrew Gilding (PDC 24), vorig jaar verliezend finalist in Wieze en dit seizoen winnaar van de UK Open, met 6-1 en een gemiddelde van 98.02 te verslaan voor een dolenthousiast publiek.

Zondag wachtte ‘Cool Hand Luke’ op Baetens in de 1/8ste finales. Humphries won vorig jaar vier manches van de European Tour en staat zesde op de wereldranglijst. Maar van enig niveauverschil was weinig te merken. Baetens gooide liefst 102.35 gemiddeld en zes 180-scores. ‘The Beast’ kreeg zelfs een matchdart in de beslissende leg, maar miste de bull. Humphries bleef kalm en raakte dubbel 18 voor een 6-5 zege in een hoogstaande thriller.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

“Rollercoaster”

“Het was vandaag weer goed, maar Humphries verdiende deze overwinning. Ik ben goed genoeg voor de PDC, maar dat zien we later wel. Het was een rollercoaster een hele week lang. Ik heb mijn best gedaan vandaag, maar het zij zo. Ik heb een matchdart gehad, als hij erin zit... Straks weer werken. Back to reality”, aldus Baetens.

© PDC

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts