© Isosport

© BELGA

© Isosport

1 / 3
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Acht goals, twee strafschoppen en een hattrick: Westerlo verliest na absolute spektakelmatch tegen Cercle

Acht goals, twee strafschoppen en een hattrickheld. Westerlo en Cercle Brugge hebben met een knotsgekke spektakelwedstrijd in Circus ‘t Kuipje voor het ideale tijdverdrijf op zondagmiddag gezorgd. De thuisploeg probeerde zich tot drie keer toe terug in de wedstrijd te knokken, maar beet finaal in het zand: 3-5. De ambities voor Europees voetbal mogen zo definitief opgeborgen worden.

Kersten Steurbaut

Het zag er nochtans lang niet naar uit dat het ouderwetse spektakelmatch zou worden. In het eerste halfuur kreeg Westerlo geen voet aan de grond. Cercle greep van het eerste fluitsignaal de thuisploeg bij de keel en werd al snel beloond met een vroege voorsprong. Somers dook na vijf minuten goed op aan de eerste paal, Bolat zat er onvoldoende bij: 0-1.

De thuisploeg kreunde onder de hoge groen-zwarte druk en nog voor het een eerste keer in de buurt van de bezoekende doelman kon komen, moest Bolat zich een tweede keer omdraaien. Na een ongelukkige fout van Reynolds op Marcellin ging de bal op de stip, Ueda trapte de elfmeter perfect in het hoekje.

Chadli in de spits

Jonas De Roeck miste met Vaesen en Vetokele twee geblesseerde aanvallers en dropte Chadli als enige pion in de spits. De voormalige Rode Duivel werd pas na ruim een halfuur een eerste keer in stelling gebracht. Reynolds leverde de perfecte voorzet af, maar Chadli kon zijn mindere vormcurve niet ombuigen en miste onbegrijpelijk. De aansluitingstreffer kwam er even later toch. Van Eenoo stuitte eerst nog op Majecki, maar in de rebound duwde Nene de 1-2 tegen de netten. Chadli zag er opgelucht uit.

Tien goede minuten waren voldoende om het Kempense geloof aan te wakkeren, maar nog voor rust kreeg dat opnieuw een stevige knauw. De Silva poeierde het leer van buiten de zestien voorbij Bolat – hard maar niet onhoudbaar, ook hier zag de Turkse doelman er niet goed uit. Een ongelukkige strafschopfout van Nene op Deman leverde Ueda zijn twintigste competitiedoelpunt op.

Hattrick Nene

1-4 aan de rust, boeken toe? De wedstrijd leek gespeeld, maar in ’t Kuipje spookt het wel vaker. Zelfs op een zondagmiddag. Westerlo kwam gretiger uit de kleedkamer. Dierckx zag de eerste kans nog afgeblokt, maar Nene – in twee keer voorbij Majecki - stak voor de tweede keer het Kempense waakvlammetje aan.

Somers strafte met een hard schot in de korte hoek slecht verdedigen bij Westerlo genadeloos af en leek het geel-blauwe vuur voor de derde keer te doven. Maar dan moest het mooiste moment van Nene nog komen. Met een heerlijke knal in de kruising maakte hij zijn hattrick volledig en bracht hij de thuisploeg opnieuw in de wedstrijd.

Een waanzinnige remontada zat er echter niet meer in. Daarvoor leverde de slotfase te weinig gevaar op, al was Perdichizzi met het hoofd nog dicht bij de 4-5. Majecki hield de met een knappe reflex de kloof op twee doelpunten.

Nul op zes

Westerlo blijft zo achter met nul op zes in de Europe Play-offs en mag de ambities voor Europees voetbal definitief opbergen. Voor Cercle is alles nog mogelijk. Groen-zwart hijst zich met 29 punten naast Standard en ontvangt volgende week AA Gent. Een zege kan de Bruggelingen op twee punten van de Oost-Vlamingen brengen.

    MEER OVER KVC Westerlo

    MEER OVER VOETBAL