© PDC

Luke Humphries mist negendarter in finale, Michael van Gerwen zegeviert in Wieze: “Ik kreeg kippenvel van het Belgische publiek”

De Blaklader Darts Open 2023 staat op naam van niemand minder dan Michael van Gerwen. De Nederlander was in de finale te sterk voor Luke Humphries.

Vincent Van Genechten

LEES OOK. Waarom sponsort een website voor seksspeeltjes een groot dartstoernooi in België? “De sfeer is hier ongekend!”

De drievoudige wereldkampioen beleefde een niet zo geweldige start van zijn zondag. Van Gerwen lag er ei zo na in de 1/8ste finales uit tegen Martin Schindler. De Nederlander overleefde echter een decider tegen de Duitser en was daarna outstanding tegen zowel Gary Anderson (6-1) als Josh Rock (7-3). Luke Humphries klopte stuntman Andy Baetens in een decider, om vervolgens te winnen van Nathan Aspinall (6-2) en een geblesseerde Dirk van Duijvenbode (7-6).

In de finale ging het lange tijd gelijk op. Humphries knalde er zelfs ei zo na een negendarter in. De Engelse nummer zes van de wereld gooide acht perfecte darts, maar miste dubbel 12.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Van Gerwen zweette zich kapot in de warme Oktoberhallen, maar maakte het verschil in de elfde leg. Humphries miste een pijl voor een fantastische 126 finish en de Nederlander pakte eindelijk een break. ‘Cool Hand Luke’ kreeg nog wel kansen om terug te komen, maar miste uiteindelijk veertien van z’n twintig kansen op dubbels. Gevolg: 8-6 voor Van Gerwen met een gemiddelde van 99.69 (tegenover 101.03) voor de Engelsman.

“Dit betekent veel voor mij”, aldus de Nederlander, die z’n 36 titel op de European Tour pakte en over Peter Wright naar de tweede plek op de wereldranglijst springt. “Ik heb onderweg veel goeie darters geklopt. De vechter zat in mij vandaag. Bedankt ook aan het publiek, ik ga zeker terugkomen volgend jaar. Ik kom ook al lang in België en voor zo’n publiek spelen geeft zelfs mij kippenvel. Dat ik opnieuw nummer twee ben? Echt? Nee, natuurlijk weet ik dat. Dat is ook belangrijk voor mij. De rankings, daar doe je het ook voor.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

© PDC

    Aangeboden door onze partners

    Hoofdpunten

    Aangeboden door onze partners

    MEER OVER Darts