Overleden topatlete Tori Bowie (32) was 7 à 8 maanden zwanger

Een ware schokgolf ging door de atletiek- en sportwereld toen bekendraakte dat Tori Bowie plots overleden was. De voormalige wereldkampioene en olympisch kampioene stierf op amper 32-jarige leeftijd. Maar die schokgolf krijgt nu nog een extra dimensie, want Bowie zou hoogzwanger geweest zijn. En er lekken ook grillige details uit over haar leven.

Jeroen De Pauw

LEES OOK. Van armoedige komaf richting wereldtop en dan weer bergaf: het verhaal van overleden Olympisch kampioene Tori Bowie (32)

Tori Bowie was een specialiste op de sprint, maar waagde zich ook aan verspringen. De succesvolle Amerikaanse overleed twee dagen geleden op 2 mei in Florida.

Vrienden en buren hebben onthuld dat Bowie bovendien 7 à 8 maanden zwanger was toen ze stierf in haar huis in Winter Garden, een buitenwijk van Orlando. Dat bracht DailyMail naar buiten. “Ze was een magere vrouw en het leek alsof ze een halve basketbal onder haar shirt had”, verklaarde een van de buren.

Schrijnende toestanden

Diezelfde buren schetsen ook een bij momenten schrijnend beeld van Bowie. “Ik kwam een keer mijn huis uit en ze stond daar op straat gewoon met een mes te zwaaien terwijl ze tegen een man schreeuwde”, herinnert buurvrouw Zehra Ugurlu zich. “We kregen haar uiteindelijk weer kalm, maar het was toch zeer verontrustend.”

Ze kampte ook nog eens met hoge schulden voor haar huis af te betalen, verzamelde de voorbije jaren een karrenvracht aan boetes en kampte met persoonlijke demonen. Zo bekogelde ze de overburen nog met eieren zonder aanwijsbare reden.

“We hoorden regelmatig geschreeuw of luide muziek midden in de nacht. Maar wat me schokte, was dat ze de laatste tijd veel beter leek te zijn geworden’, verklaarde een andere buurvrouw en vriendin van Bowie. “Een baby krijgen leek haar gelukkiger te maken. Dat maakt het zo triest. We hebben het over twee verloren levens.”

Toch had Bowie het zichtbaar moeilijk. Ook haar zus Tamarra hintte op sociale media op mentale problemen. Met haar dood zouden volgens onderzoeken geen kwaad opzet gemoeid zijn. Mogelijks werden haar demonen haar toch te veel.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER