Pink Ribbon organiseert opnieuw Roze Mars: onze tips voor wandelingen in Antwerpen

Onder het motto ‘Stuur borstkanker wandelen’ organiseert Pink Ribbon dit jaar voor de zevende keer de Roze Mars. Tijdens de maand mei wordt iedereen opgeroepen om meer te wandelen in de strijd tegen borstkanker. Want door voldoende lichaamsbeweging kan één op de drie kankerdiagnoses vermeden worden.

Zelf deelnemen aan de Roze Mars is erg makkelijk, want je kan de hele maand mei aan je eigen tempo je stappen bijhouden. Of je nu dagelijks wat extra beweegt of je inspanningen opspaart voor het weekend: de keuze is volledig aan jou.

De Roze Mars is ook een manier om geld in te zamelen voor Pink Ribbon, door jezelf of je team in te schrijven voor de Roze Mars via de website (inschrijven kost 10 euro), of door een andere wandelaar te sponsoren.

Wij hebben alvast heel wat wandelingen opgelijst in de provincie Antwerpen waarmee je 10.000 stappen zet. Bekijk de volledige lijst via gva.be/citta

Je vindt ook telkens enkele stops om iets te eten of drinken

125 jaar art nouveau in Antwerpen: 10.000 stappen langs dromerige architectuur

“We hebben prachtige art nouveau in Antwerpen, maar we promoten ze te weinig”, zegt Antwerps stadsgids Alex Elaut. Dit jaar is het 125 jaar geleden dat de eerste art-nouveauhuizen opdoken in het Antwerpse straatbeeld. Deze wandeling leidt je langs tientallen pareltjes en houdt halt bij panden met een bijzonder verhaal.

Imposante wandeling: 10.000 stappen rond de abdij van Averbode

Waar de provincies Antwerpen, Limburg en Vlaams-Brabant elkaar raken, vestigden zich bijna 900 jaar geleden de Norbertijnen. Rond hun abdij ligt een imposant natuurgebied dat lange tijd in handen was van de prinsen de Merode. 10.000 stappen rond de abdij van Averbode? Bekijk hier de wandeling.

 inke

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER