De sport- en spelcontainer staat nog tot zondag op het erf van De Rusthuif in Arendonk.© RR

Containercup in het echt: mensen met beperking leven zich hele week uit in sport- en spelcontainer

ARENDONK -

De gasten van De Rusthuif, een dagcentrum voor mensen met een mentale beperking, beleven een topweek. Nog tot zondag staat er een speciale sport- en spelcontainer op hun oprit in de Reenstraat in Arendonk: de Containercup in het echt!

Eddy Meulemans

‘Sport in ons kot’, zo is de officiële naam van het initiatief. Het project is twee jaar geleden ontstaan tijdens corona. Toen kwamen de leden van de Rotaryclub van Tessenderlo op het idee om een speciale sport- en spelcontainer te bouwen, een soort van mobiele fitnessclub, waarmee ze sindsdien langs de instellingen in Vlaanderen rijden. “Onze container steekt vol met sporttoestellen en spelcomputers en blijft telkens een week op dezelfde plek staan”, zegt een van de initiatiefnemers van Rotary Tessenderlo.

Autoracen met spelconsole

Deze week staat de container in Arendonk op het domein van dagcentrum De Rusthuif. “Onze cliënten amuseren zich rot”, zegt Inne van De Rusthuif. “Vooral het autoracen met een spelconsole vinden ze geweldig. ‘Nu heb ik precies echt met een auto gereden’, hoorde ik een van hen zeggen. Maar ook de andere sporten en spelletjes in de container blijken erg in trek, van boogschieten tot tennissen met een balletje aan een paal, vier op een rij in het groot en met ringen gooien rond kegels.”

De opgestelde sport- en spelcontainer is ook uitgerust met enkele moderne fitnesstoestellen, waaronder een hometrainer, een zitfiets en een loopband. In De Rusthuif in Arendonk verblijven dagelijks zo’n dertig tot veertig mensen met een beperking. (ema)

Voor het autoracen met een spelconsole blijkt erg in trek bij de gasten van De Rusthuif.© RR

‘Sport in ons kot’ is een initiatief van Rotary Tessenderlo dat twee jaar geleden ontstond tijdens corona.© RR

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners