Jack Vissers van de Scheldeprijs maakt onder meer Chris De Meulenaere, penningmeester van Appel & Ei, voorzitter Vera Smets en de andere vrijwilligers van de sociale kruidenier bijzonder blij met de gift.© JAA

Scheldeprijs denkt niet alleen aan vips: Appel & Ei, Op Wielekes en Levensloop delen in opbrengst tombola wielerklassieker

Schoten -

Jack Vissers overhandigde een cheque ter waarde van 2000 euro aan voorzitter Vera Smets en naaste medewerkers van de Schotense sociale kruidenier Appel & Ei. Niet dat deze dames zelf sportief hadden uitgeblonken op de fiets. Het ging om een daad van solidariteit van de Scheldeprijsorganisatie met de minder begoede inwoners van de gemeente waarin de wielerwedstrijd al sinds 1926 thuis is.

“Het is inmiddels een mooie traditie dat we telkens enkele goede doelen in onze regio mee laten genieten van het succes van ons topsportevenement. De Schotenaren konden de wedstrijd gratis volgen, tot dicht bij de meet. We legden ook 750 vips in de watten, die onder meer deelnamen aan een lunch. Zij zorgden gelukkig ook voor wat inkomsten want zo’n wielerklassieker organiseren vergt heel wat organisatie en middelen”, aldus Jack Vissers.

Patrick Van Staeyen

De enorme VIP-tent met twee verdiepingen raakte volledig uitverkocht. Jack Vissers: “Daarin hebben we ook lotjes verkocht voor onze tombola, met als hoofdprijs een knappe gravelbike van het merk ISAAC geschonken door fietsenhandel Patrick Van Staeyen. Een deel van de opbrengst schenken we bewust weg.”

“We hebben dit jaar gekozen voor verschillende initiatieven. Levensloop Schoten (Stichting tegen Kanker) en ‘Op Wielekes‘ (bibliotheek voor kinderfietsen) krijgen later nog een bedrag. Maar we kozen ook heel bewust voor Appel & Ei. We vinden immers dat de sociale kruidenier een belangrijke bijdrage levert om ook wie het niet breed heeft, aan gezond voedsel en betaalbare huisraad te helpen. Daarom schenken we hen deze 2000 euro.”

Dat bedrag kan de sociale kruidenier, met onder meer Tante Kaat in het team als meter, bijzonder appreciëren. “Tweehonderd Schotense gezinnen rekenen op ons en onze producten aan lage prijzen. Voor dat aanbod zijn wij sterk afhankelijk van sponsoring en benefieten. Deze som is dan ook erg welkom”, klinkt het bij Vera Smets en de andere uitbaters; allemaal vrijwilligers.(jaa)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Scheldeprijs