© KV Mechelen

Performance analist Maxim Wouters ruilt KV Mechelen in voor de Rode Duivels: “Helaas komt er einde aan deze mooie periode”

Maxim Wouters (29) heeft er zijn laatste werkdag bij KV Mechelen opzitten. De Antwerpse performance analist ruilt Malinwa na dit seizoen in voor de nationale ploeg van België. Wouters wordt er een van de vaste analisten in de technische staf van Domenico Tedesco.

kofr

Aan het begin van vorig seizoen trok performance analist Maxim Wouters samen met hoofdtrainer Danny Buijs van Groningen naar KV Mechelen. Voordien was Wouters als jeugdtrainer en videoanalist al aan de slag bij Antwerp en Beerschot. Maar na amper een seizoen bij de Kakkers staat er alweer een nieuw avontuur te wachten voor de jonge Antwerpenaar. Wouters gaat de technische staf van bondscoach Domenico Tedesco versterken. Hij zal samen met Umberto Tedesco, Luke Benstead en Dylan Vanhaeren instaan voor de video en performance analyses van de nationale ploeg.

“Een performance analist, of prestatie-analist in het Nederlands, is de moderne versie van de videoanalist”, zei Wouters in een eerder interview met Gazet van Antwerpen. “Ik analyseer de wedstrijdbeelden en data van ons team, maar ook van de tegenstander. Ik herbekijk en analyseer ook de opgenomen tactische trainingen en stuur spelers individueel bij waar nodig.” Wouters zal het nieuws eerstdaags zelf bekendmaken.

Dinsdagochtend nam Maxim Wouters op Twitter afscheid van Malinwa. “Woorden schieten te kort om te beschrijven hoe hard ik het afgelopen jaar genoten heb om te mogen werken bij deze fantastische club. Helaas komt er een einde aan deze mooie periode.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER KV Mechelen