In de Tip Top Talentenshop van de Talentenschool op Campus Boomgaard in Turnhout vind je onder meer tweedehandskledij.© RR

Tip Top Talentenshop biedt tweedehandsspullen aan: “Opbrengst gaat naar solidariteitsfonds”

Turnhout -

Voor tweedehandskledij, gezelschapsspelen en huishoudartikelen kan je voortaan ook terecht in de Tip Top Talentenshop op de campus Boomgaard van de Talentenschool in Turnhout. In een foodshop biedt de school ook afhaalgerechten en gezonde drankjes aan. De opbrengst van de winkel is bestemd voor de strijd tegen kansarmoede.

Bart Van den Langenbergh

Naast de refter van het hoofdgebouw van de Talentenschool in de Boomgaardstraat in Turnhout bevindt zich de Tip Top Talentenshop.

De nieuwe winkel wordt opengehouden door de leerlingen en enkele vrijwillige leerkrachten. De opbrengst van de verkoop gaat integraal naar het solidariteitsfonds van de school. Dit fonds heeft als doel de meest kwetsbare ouders financieel te kunnen ondersteunen.

Talentenschool Turnhout kiest bewust voor een visie en aanpak tegen kansarmoede. “Ongeveer 450 van onze 1.200 leerlingen wonen in Turnhout. Wanneer we weten dat een op vier jongeren in Turnhout opgroeit in een kansarm gezin voelen we binnen onze school de noodzaak te werken rond dit thema”, luidt het bij Wesley Wouters, directeur van Talentenschool Turnhout.

Het idee voor de tweedehandswinkel is ontstaan vanuit de werkgroep kansarmoede. “Via onze winkel willen we op een hippe en laagdrempelige manier tweedehandskledij, gezelschapsspelen, juwelen, huishoudartikelen en schrijfgerief te koop aanbieden aan onze leerlingen, personeelsleden en buurtbewoners.”, zegt leerlingencoördinator Carine Waeytens.

 

Tip Top Talentenshop, de naam van de winkel is ontstaan na een oproep bij alle leerlingen en leerkrachten. De winnende leerling ontving een waardebon van tien euro, te besteden in de nieuwe winkel.

In de Tip Top Talentenshop van de Talentenschool op Campus Boomgaard in Turnhout kan je onder meer terecht voor tweedehands kledij.© RR

Foodshop

 

“Naast tweedehandsmaterialen kan je in de shop ook terecht voor afhaalgerechten en gezonde drankjes van onze hotelschool”, vertelt George Van der Veken, coördinator Hotelschool aan. “Zowel ouders als buurtbewoners kunnen terecht in onze Foodshop.”

 

De inrichting van de winkel, evenals de aankoop van de kassa, frigo en printer werden gesponsord door Rotary Club Turnhout en Lionsclub Hartevrouwe. Aurora kantoorbenodigdheden heeft ringmappen en schriften geschonken voor de winkel.

 

“De voorbije weken hebben verschillende klassen geholpen bij de opstart van de winkel. Zo werd er druk gestreken en gewassen door onze leerlingen Zorg en welzijn”, schetst Wesley Wouters. “Onze leerlingen Economie en organisatie hielpen dan weer bij de opmaak van de inventaris.” De Tip Top Talentenshop en Foodshop Hotelschool zijn geopend op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag, telkens van 12u tot 12.45u.

In de Tip Top Talentenshop van de Talentenschool op Campus Boomgaard in Turnhout vind je ook boeken.© RR

 

talentenschoolturnhout.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Turnhout