© atv

Achthonderd leerlingen leren verkeersregels met fietstocht door vijf gemeenten

Hove, Edegem, Kontich, Lint, Aartselaar -

De politiezone Hekla maakt zich op om vrijdag zo’n achthonderd leerlingen veilig door het verkeer te leiden. Met een fietstocht en workshops maken de leerlingen uit het zesde leerjaar kennis met de verkeersregels.

Filip Spoelders

De kinderen en hun leerkrachten vertrekken vanuit hun verschillende scholen uit Hove, Edegem, Kontich, Lint en Aartselaar. In meerdere groepen werken ze hun tocht door de regio af. “Na het succes van de eerste editie fietsen ze terug een grote lus door de hele zone en zullen ze op vijf punten halt houden om een workshop te doen. De route is uitgestippeld en uitvoerig getest door de Fietsersbond. De leerlingen zullen op verschillende punten vertrekken om zo drukte te beperken. Onze collega’s houden extra toezicht op drukke of gevaarlijke kruispunten en oversteekplaatsen. Daarnaast houden onze patrouilles een oogje in het zeil om de fietstocht veilig te laten verlopen”, zegt Reiner Smets, hoofdcommissaris van politiezone Hekla.

Workshops

In elk van de vijf gemeenten leren de leerlingen over een ander onderdeel rond veiligheid en verkeer. In Hove leggen ze behendigheidsproeven af, in Lint volgt een oefening rond de dode hoek bij vrachtwagens en in Kontich toont een film van het UZA het belang van een fietshelm en andere fietsuitrusting.

“Verkeersveiligheid is en blijft een belangrijke boodschap om aan onze kinderen door te geven. Tijdens deze fietstocht ontdekken de leerlingen de verkeersregels op een laagdrempelige manier. Met dit initiatief hopen we vooral de kans op ongevallen in het drukke schoolverkeer te verkleinen. Bovendien krijgen leerlingen dankzij deze voorbereiding alle kennis mee om volgend jaar zelfstandig en op een veilige manier naar de middelbareschool te fietsen”, vult Edegems onderwijsschepen Koen Michiels (N-VA) aan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Hove