© Politiezone Hekla

400 bestuurders geflitst bij flitsmarathon

Politiezone Hekla heeft afgelopen weekend een wegcontrole en flitsmarathon gehouden. 400 bestuurders werden geflitst. Twee bestuurders moeten zich verantwoorden bij de politierechter omdat ze 87 en 98 km/u reden in een zone 50.

Alexandro Yaramis

Politiezone Hekla hield in de nacht van zaterdag op zondag een controleactie waarbij de focus lag op overdreven snelheid en rijden onder invloed. “Bijna 16% van de gecontroleerde bestuurders reed te snel en 393 bestuurders moesten zich onderwerpen aan een alcohol- of drugstest”, zegt de woordvoerder van politiezone Hekla. “Twaalf van hen zaten onder invloed achter het stuur. Ze kregen een boete en moesten hun rijbewijs inleveren. Drie van hen moeten zich verantwoorden bij de politierechtbank. Bovendien kwam een van de bestuurders, die onder invloed was van drugs en alcohol, in de verkeerde richting uit een eenrichtingsstraat gereden. Hij probeerde tijdens de controle nog te vluchten.”

Flitsmarathon

Afgelopen weekend nam Hekla ook deel aan de nationale flitsmarathon. Vanaf vrijdagochtend 6u controleerde de verkeersteams de klok rond op meerdere locaties in de vijf Hekla-gemeenten. Ook de verplaatsbare mobiele flitspaal die in Lint stond, was actief. In 24 uur tijd werden zo’n 9.082 voertuigen gecontroleerd op snelheid. Daarvan reed 4,4% te snel. Twee bestuurders die met een veel te hoge snelheid reden, moeten zich verantwoorden bij de politierechter. Ze reden 87 en 98 km/u in een zone 50.

Bij de anonieme snelheidscontroles liep iets meer dan 15% van de gecontroleerde bestuurders tegen de lamp. De erg zichtbare mobiele flitspaal zorgde voor opmerkelijk minder overtredingen. Slechts 0,3% kreeg een boete

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners