De ingesloten tulpen- en bloementuin Hortus Conclusus bij de Antwerpse Sint-Joriskerk.© Marcel Lennartz

Een parfum van Antwerpse tulpen, coole wijnkasten en een nieuwe hotspot vol tijdloze mode, dit zijn de shoppingtips van citta

Lifestyle met een hart voor Antwerpen.

Ellen Bogaert

Antwerpse tulpen in een flesje

Van het exclusieve parfum zijn slechts 500 flesjes beschikbaar.© Marcel Lennartz

Met Hortus Conclusus Tulipa brengt de Antwerpse tuin- en landschapsarchitect Ronald van der Hilst een uniek tulpenparfum uit. De geur van de ingesloten tulpen- en bloementuin Hortus Conclusus bij de Sint-Joriskerk diende als grootste inspiratiebron. Ronald werkte hiervoor samen met geurkunstenaar Laura de Coninck. In het geurarchief van het gevestigde Givaudan-laboratorium ontdekte ze samen met meester-parfumeur Sonia Constant de formule van de Tulipa Sylvestris, toevallig ook Ronalds favoriete geurende tulp. Naast tulpen ruiken we toetsen van vlier- en oranjebloesem, vijg, sandelhout en saffraannoot.

Het parfum kost 175 euro. In Antwerpen koop je het bij Copyright bookshop en online via ronaldvanderhilstshop.com

Kast voor wijnliefhebbers

De Igor-wijnkast in fineereik (1.999 euro).© RR

Het Belgische meubelmerk Furnified, opgericht door Antwerpenaars Dimitri De Vocht en Ward Thibaut, lanceert in zijn showroom op de Noorderlaan zijn allereerste outdoor-meubelcollectie én een reeks wijnklimaatkasten in stijlvol design. De kasten zijn beschikbaar in een breedte van 60 en 102 cm en bestaan uit fineereik en walnoot. Blikvangers in het ontwerp zijn het terrazzo bovenblad en de gegolfde vitrineglazen.

Furnified Antwerpen, Noorderlaan 31, 2030 Antwerpen, www.furnified.com

Nieuwe hotspot vol tijdloze mode

Een handtas ontworpen door Abelone Wilhelmsen (399 euro).© RR

De Antwerps-Deense modeontwerpster Abelone Wilhelmsen streek op 1 april neer in de modebuurt en opende er haar nieuwe flagship. Voordien had ze haar eigen winkel in Borgerhout, maar die wordt nu omgevormd tot een atelier- en evenementenruimte. Abelone Wilhelmsen staat voor vakmanschap en tijdloze, premium designerkleding die lang meegaat. Nieuw is haar Signature Bag waarvoor ze een samenwerking aanging met Spaanse ambachtslui. Het leer van deze handtassen is afkomstig uit de restvoorraden van high-end modehuizen.

AW Flagship Store, Drukkerijstraat 2, 2000 Antwerpen, www.abelonewilhelmsen.com