De dames van Brabo Antwerp poseerden samen met de supporters voor de titelfoto.© GOYVAERTS

Brabo Antwerp kroont zich tot kampioen in nationale 3B op spannende slotspeeldag: “De ontlading was enorm”

Op de slotspeeldag in nationale 3B konden zowel Fixit Kalmthout, Mavoc Mechelen als Brabo Antwerp zich nog tot kampioen kronen. Uiteindelijk trokken de jonge meiden van het afscheidnemende trainersduo Wim Eennaes - Liesbet Van Breedam aan het langste eind. De Sinjores wonnen de thriller in Mechelen met 1-3.

Nochtans begon het niet al te best voor Brabo, dat in de eerste set op een bepaald moment tegen een 16-7-achterstand aankeek. Boeken toe, zou je dan denken. Maar een veerkrachtig Antwerp haalde na een spectaculaire achtervolging uiteindelijk toch de eerste set binnen. “Ik kan niet zeggen dat de titelstress verlammend werkte, de meiden waren eerder te gretig”, vertelt Wim Eennaes. “Ze wilden te graag. Daardoor maakten ze te veel fouten in de beginfase. Dankzij enkele time-outs hebben we hen tot rust kunnen brengen. Gewoon fantastisch hoe ze die scheve situatie nog wisten recht te zetten.”

Maar de bezoekers kregen allesbehalve een vrijgeleide van de thuisploeg, die zich naar een gelijke stand in sets knokte. “Onze comeback in de eerste set zorgde voor een te relaxed gevoel in set twee. Mavoc rook zijn kans en liet die als ervaren team niet liggen. Maar ik voelde wel dat de focus en de adrenaline er waren om de klus af te maken in de volgende sets.”

Iets wat Brabo Antwerp met verve deed, want een versnelling op het einde van de derde set volstond voor de 1-2. Een stevige start in de vierde set brak de weerstand van de thuisploeg, waarna een verdiende 1-3-zege en de felbevochten titel een feit waren. “De ontlading was groot. Het was een fantastische wedstrijd, tussen twee teams die voluit in hun kansen geloofden. Ik denk dat de vele aanwezig supporters voluit van het spelletje genoten hebben.”

De dames van Brabo Antwerp vieren de titel.© GOYVAERTS

Eennaes kijkt met een heel goed gevoel terug op het afgelopen seizoen. “Schitterend dat Liesbet en ik na vier jaar op deze manier afscheid kunnen nemen. Deze groep heeft die titel verdiend, al zag het er bij de start van het seizoen niet naar uit dat we zouden meedoen voor de titel. Na vijf wedstrijden stonden we immers voorlaatste. Op dat moment was deze groep nog niet klaar om blessures en andere moeilijke momenten op te vangen.”

“In dat opzicht hebben alle speelsters de voorbije maanden enorme stappen voorwaarts gezet, zowel op het fysieke als op het mentale vlak. Het team van nu is in niets te vergelijken met de ploeg die begin september aan het seizoen begon. Deze titel is een mooie beloning voor het harde werk van de meiden en het komt ook de club ten goede. De kloof met het eerste team is kleiner, waardoor onze talenten gemakkelijker kunnen aansluiten bij het eerste team.” (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal