Dieumerci Mbokani (links) was goed voor twee doelpunten tegen Beerschot.© BELGA

Voetbal Challenger Pro League - Promotion Play-Offs SK Beveren - K Beerschot VA: 3-0

Wim De Decker en SK Beveren verslaan Beerschot, maar blijven op een punt van leider RWDM hangen: “We moeten druk blijven zetten”

Beveren -

SK Beveren deed zaterdagavond wat het moest doen: op de eigen Freethiel won het overtuigend van Beerschot. Alleen wist concurrent RWDM dezelfde avond ook te winnen van Lierse, waardoor de Waaslanders een puntje achter de leider blijven staan. “Laat de competitie een paar matchen langer duren en ik heb het gevoel dat we de titel pakken”, vertelt Wim De Decker, die ondanks de vlotte overwinning met een wrang gevoel achterbleef.

Wim Houttequiet

SK Beveren nam zaterdagavond eenvoudig de maat van een onmondig Beerschot. Geel-blauw domineerde van begin tot eind, alleen liet de afwerking in de eerste helft te wensen over. Nsimba trof tweemaal het doelkader. Kort na rust bracht Mbokani de thuisploeg dan toch op voorsprong na een geweldige actie van Barry. Niet veel later draaiden de rollen om en liet Barry de netten trillen op aangeven van Mbokani. Ribeiro Costa miste nog een strafschop. In het slot van de match stiftte Mbokani zijn tweede van de avond voorbij doelman Lathouwers.

“Wij hebben onze job gedaan”, vertelt trainer Wim De Decker. “Een verdiende overwinning voor ons. Alleen jammer dat we in de eerste helft onze kansen niet benutten. We hadden de match toen al in een beslissende plooi kunnen leggen. Beerschot heeft één kans gehad in de match, en die pakte Reus heel goed. In alle aspecten waren we beter dan Beerschot.

Nek-aan-nekrace

Toch blijft De Decker met een wrang gevoel achter. Logisch, want concurrent RWDM won op zijn beurt ook met 0-3 op het veld van Lierse, waardoor de Brusselaars met een puntje voorsprong de laatste twee wedstrijden induiken. Beveren moet winnen tegen Lierse en Club NXT en hopen dat RWDM een misstap begaat tegen Club NXT of RSCA Futures. “We moeten de komende matchen druk blijven zetten”, zegt de Beverse trainer. “Hopelijk is dat voldoende. Maar we moeten nog altijd zelf onze matchen winnen, wat niet evident is.”

“Toch staan we er op het moment dat we er moeten staan. Op basis van de punten zijn we de beste ploeg van deze Promotion play-offs. Ik kan dus niet klagen over onze eigen prestaties. Laat de competitie een paar matchen langer duren en ik heb het gevoel dat we sowieso de titel pakken. We hebben nu 19 op 21. Met zo’n cijfers word je normaal kampioen. Alleen zet RWDM ook een mooie reeks neer. Het verschil tussen beide ploegen en de rest is intussen groot.”

De Decker hoopt alleen dat alle ploegen hun plicht zullen doen in de laatste twee wedstrijden. “Ik hoop dat alle ploegen hun sportieve fierheid ter harte nemen en er volop een wedstrijd van maken”, besluit hij. “En niet alleen tegen RWDM, maar ook tegen ons. Ik hoop dat Club NXT met zijn beste elf naar ons komt. Dat is het enige waarop we nog kunnen hopen, al was dat de voorbije weken niet het geval.”

MEER OVER SK Beveren

MEER OVER VOETBAL