© ATV

Beveren blijft in titelrace na vlotte zege tegen zwak Beerschot

Net als RWDM heeft ook Beveren geen steek laten vallen in de titelrace. De Waaslanders namen vlotjes de maat van een onmondig Beerschot en volgen zo nog steeds op één punt van leider RWDM. Mbokani en Barry maakten na de rust het verschil.

Koen Frans

LEES OOK. Lierse kan geen vuist maken: leider RWDM fluitend naar zege op het Lisp

Beveren begon aan de op twee na laatste speeldag in deze Promotion Play-offs met één punt achterstand op leider RWDM. Het miste tegen Beerschot sterkhouder Vukotic door schorsing, Filipovic was zijn vervanger. Beerschot startte met dezelfde elf die vorig weekend met 4-0 hadden gewonnen van Club NXT.

In de eerste vijf minuten van de partij kregen Rigo en Baeten twee kleine kansjes, nadien nam Beveren resoluut het commando over. Eerst trapte Mbokani een reuzekans huizenhoog over, nadien trof Nsimba bij twee verschillende acties het kader. Eerst strandde zijn kopbal via Matthys op de paal, een paar minuten later viel zijn lobje na een heerlijke doorsteekpass van Mbokani op de bovenkant van de lat. Diezelfde Mbokani had voor de rust wel al een rode kaart kunnen krijgen voor een mep op het achterhoofd van Konstantopoulos. Beerschot kreeg op slag van rust ook nog één reuzekans. Thuisdoelman Reus pareerde de uitstekende poging van Thórisson met de voet. Een belangrijke save. In Lierse – RWDM stond het halfweg immers al 0-2. Beveren wist het wat het te doen stond in de tweede helft.

Mbokani & Barry maken Beerschot af

En meteen na de pauze was het ook raak. Barry stuurde de wijkende Konstantopoulos het bos in en bood Mbokani de 1-0 op een dienblaadje aan. Intussen had RWDM op Lierse al een derde keer gescoord. Op de Freethiel kwam Beerschot er nu niet meer aan te pas. Barry duwde nog voor het uur de 2-0 voorbij de kansloze Lathouwers. De assist was van de uitmuntende Mbokani, die het andermaal uitstekend kon vinden met zijn 15 jaar jongere spitsbroeder.

Bij Beerschot werd de grote Kosiah nog in de strijd gegooid. En de Nederlandse Liberiaan lukte al snel de aansluitingstreffer. Helaas voor hem werd zijn eerste doelpunt voor Beerschot terecht afgevlagd voor buitenspel. Een kwartier voor tijd bracht de onzekere Meisl zijn ploegmaat Rigo in de problemen met een rampzalige inspeelpass. Rigo maakte daardoor een strafschopfout op Verstraete. Invaller Ribeiro Costa had iets heel moois in gedachten, maar zijn panenka vloog over de lat. Beerschot beëindigde de partij nog met zijn tienen na een cynische tweede gele kaart voor aanvoerder Van den Bergh. In de slotfase stiftte Mbokani – wéér hij – nog zijn tweede van de avond binnen: 3-0. Lathouwers hield Ismaheel en Ribeiro Costa zelfs nog van de 4-0. En zo werd het toch een héél vlotte zege voor Beveren, dat in het spoor blijft van leider RWDM. Nog twee speeldagen te gaan in de razend spannende titelstrijd in de Challenger Pro League.

    MEER OVER K. Beerschot V.A.

    Aangeboden door onze partners