© BELGA

Kim Huybrechts uitgeschakeld door voormalig vicewereldkampioen op Austrian Darts Open

Kim Huybrechts is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede ronde op het Austrian Darts Open toernooi (European Tour 5/198.000 euro). In het Oostenrijkse Graz moest hij met 6-4 zijn meerdere erkennen in de Australiër Simon Whitlock, die in 2010 nog vicewereldkampioen werd.

Bron: BELGA

De ondertussen 54-jarige Whitlock (PDC-40) moest toezien hoe Huybrechts (PDC-29) meteen door de darts brak en een 2-0 voorsprong nam. ‘The Wizard’ brak echter terug en stelde vervolgens gelijk. In de achtste leg liet de Antwerpenaar twee darts onbenut om door de darts van Whitlock te breken, iets wat hem zuur opbrak. De European Championship-winnaar van 2012 brak met dubbel tien andermaal door de darts. ‘The Hurricane’ brak terug met een 12-darter, maar Whitlock sloeg meteen terug en liet Huybrechts met 6-4 achter zich.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Huybrechts noteerde een gemiddelde van 89.87 per drie darts tegen 87.49 voor Whitlock. Ook bij het uitwerpen was Huybrechts met 28.6 procent beter dan de Australiër, die uitkwam op 20 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts