Op het afgelopen WK in Qatar was Axel Witsel er wel nog bij onder ex-bondscoach Roberto Martinez.© BELGA

VIDEO. Axel Witsel praat voor het eerst over niet-selectie Rode Duivels: “Ik had er wel op gerekend”

De eerste selectie van bondscoach Domenico Tedesco betekende ook meteen slecht nieuws voor Axel Witsel (34). De middenvelder van Atlético Madrid werd door de nieuwe bondscoach gepasseerd. Voor de camera van Eleven Sports reageerde hij voor het eerst op zijn niet-selectie.

Jorunn Vannoorden

Met 130 caps is Axel Witsel nochtans de Rode Duivels met het op een na hoogste aantal matchen voor de nationale ploeg. Enkel Jan Vertonghen (147) doe betere. Het was voor sommigen dan ook een verrassing toen bondscoach Domenico Tedesco de naam Witsel niet noemde in zijn eerste selectie voor de matchen tegen Zweden (0-3 zege) en Duitsland (2-3 zege). Anderen vonden het dan weer logisch dat de bondscoach met o.a. Amadou Onana en Roméo Lavia voor jongere veulens koos op het middenveld.

Axel Witsel blikt nu een maand na zijn niet-selectie terug op de keuze van Tedesco. “Of dit een open wonde is? Nee, het is niet het einde van de wereld. Er zijn veel belangrijkere dingen aan een selectie voor de nationale ploeg. Natuurlijk had ik er wel op gerekend, ik wou deel uitmaken van deze ploeg, maar helaas was dat niet het geval.”

Witsel keerde ook kort terug op de gesprekken met Domenico Tedesco. “We hadden een goed gesprek voor de selectie, na zijn keuze heb ik hem niet meer gehoord. Voor zijn keuze hadden we elkaar gezien, het was een goed gesprek met veel onderling respect.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

MEER OVER DE RODE DUIVELS