Tom Bellens en zijn team beginnen met de pleisterverkoop.© Filip Spoelders

Rode Kruis Hove-Lint verkoopt de pleister vanuit zijn lokaal De Pleister

Lint, Hove -

Rode Kruis Vlaanderen start donderdag met de verkoop van zijn pleister. Ook de vrijwilligers van Rode Kruis Hove-Lint zullen de volgende twee weken op straat te zien zijn om de pleister aan te bieden.

Filip Spoelders

Voor de afdeling is de overschakeling van de gekende sticker naar pleisters trouwens een leuke twist. “We zitten namelijk tien jaar in ons gebouw De Pleister aan de Duffelsesteenweg in Lint. Tien jaar geleden kwam gouverneur Cathy Berx het openen. Het belang van een eigen lokaal dat ruim genoeg is, is niet te onderschatten. Het is onze ontmoetingsplaats voor het geven van opleidingen en cursussen EHBO of reanimeren, voor het regelen van de bloedinzameling, voor het leiden van onze sociale werking en de plaats van waar onze ziekenwagens uitrijden. De afgelopen tien jaar groeide onze hulpdienst van een naar vier ziekenwagens. Daarnaast is De Pleister onze opslagruimte en de plek waar onze vrijwilligers even tot rust komen na een interventie”, legt voorzitter Tom Bellens uit.

Eigen werking

Het aantal medewerkers is trouwens mooi gestegen naar meer dan veertig. “Maar er zijn nog altijd vrijwilligers welkom. Ook voor niet-medische taken.” In 2025 bestaat de afdeling Hove-Lint 85 jaar. “We zijn een van de oudste in Vlaanderen. De verkoop van de pleisters is een belangrijke periode voor onze werking. De opbrengst van de pleisters die wij in Hove en Lint verkopen, gaat ook rechtstreeks naar onze werking.”

Naast de verkoop op kruispunten en langs de baan zijn de pleisters ook online te koop via www.koopdepleister.be. In Hove en Lint is het eveneens mogelijk om er bij bepaalde plaatselijke handelaren een aan te schaffen voor 10 euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Rode Kruis