Handgeborduurde kussens, het betere smeedwerk en geboetseerde vogelhuisjes: dit zijn de shoppingtips van Citta

Meer dan 1.400 beeldend kunstenaars in Vlaanderen en Brussel zetten 6 en 7 mei hun deuren open voor het grote publiek. Op atelierinbeeld.be kan je alvast je route uitstippelen.

Citta selecteerde een aantal leuke items die er ook te koop zullen zijn.

Ellen Bogaert

Kussens vol kleur

Een handgeborduurd kussen van Arianna Razzano (70 euro).© RR

Na een modeopleiding in haar geboorteland en verschillende modestages besloot de Italiaanse Arianna Razzano haar passie voor kunst en handwerk te volgen. Acht jaar geleden verhuisde ze naar Antwerpen waar ze nu in eigen atelier haar kussens maakt. Ze vertrekt daarbij telkens vanuit een tekening op basis waarvan ze begint te borduren. “Het is een tijdrovend proces dat veel focus vereist. Ik zoek alle materialen zelf uit. Het linnen komt uit Italië waar mijn moeder voor mij op jacht gaat. De laatste jaren kies ik steeds meer voor duurzame, gerecycleerde stoffen.” Dit alles resulteert in unieke, kleurrijke kussens die een bijzondere touch geven aan je interieur.

Borgerhub, Turnhoutsebaan 92, 2140 Borgerhout, alreadymadestudio.bigcartel.com

Atelier in Beeld: Arianna zie je op 7 mei aan het werk tussen 11 en 17u in Klappeistraat 16, 2060 Antwerpen

Geboetseerde huisjes

Vogelhuisjes van Imelda Lostrie (25 euro per stuk).© RR

Imelda Lostrie begon dertig jaar geleden met beeldhouwen. Omdat het te zwaar werd, is ze moeten stoppen, maar boetseren en draaien met klei doet ze nog steeds met hart en ziel. Tijdens Atelier in Beeld toont Imelda allerlei unieke stukken, zoals kleien bloemen, boompjes en dus ook deze vogelhuisjes die ze samen met kinderen maakte tijdens een kleiworkshop. Twee keer per jaar zet ze haar atelier open. Dat doet ze samen met keramiekvrienden Peter Lamoen en Ild Adams. Je kan kan dan ook hun keramiek kopen.

Atelier in Beeld op zaterdag 6 mei van 14 tot 18u en 7 mei van 11 tot 17u in Adriaan Sanderslei 18, 2630 Aartselaar

Minimalistisch smeedwerk

De plantenhouders van Attila Boltresz koop je tussen 100 en 150 euro.© Anna Zabojeva

Attila Boltresz groeide op in Boedapest, tussen de ambachtslui. Het is daar dat hij als kind met ijzer en hout leerde werken. In 2017 ging hij aan de slag als lasser en meubelontwerper en verzorgde hij met het team van Industreal het interieur van undergroundclubs in Boedapest. Sinds 2019 woont hij in Antwerpen waar hij tijdens de covidpandemie zijn eigen merk Homework Studios uit de grond stampte. Attila vervaardigt zijn interieuritems hoofdzakelijk uit gebruikte stukken hout en metaal. De stijl is minimalistisch en Scandinavisch geïnspireerd.

Atelier in Beeld op zondag 7 mei, van 11 tot 17u in Hardenvoort 18, 2060 Antwerpen, www.industreal.carrd.co, Instagram: homework_studios. Je vindt deze knappe interieuritems ook op bol.com via de zoekterm Homework Studio.