© koen fasseur

Heist lijdt logische nederlaag bij leider Zoersel: “Soms moet je erkennen dat de andere beter is”

Geen stunt voor de vrouwen van Heist zaterdag op bezoek bij kampioen Amigos Zoersel. De jonge leeuwinnen van Koen Vandeberg zaten met vier zeges op rij in een positieve flow, maar ze kwamen duidelijk tekort bij Amigos dat vlot met 3-0 de zege binnen haalde. Toch troffen we na de nederlaag een allesbehalve teleurgestelde Heistse coach aan.

Amigos maakte meteen duidelijk dat het na de titelviering van vorige week nog niet was uitgespeeld, want wat Heist ook probeerde, het kreeg zaterdag geen voet aan de grond en slikte een droge 3-0-nederlaag.

“Soms moet je kunnen erkennen dat de andere beter is. Ik heb dan ook geen probleem met deze nederlaag”, vertelt coach Koen Vandeberg.

In sets één en twee (25-18 en 25-12, red.) was de thuisploeg heer en meester, enkel in de derde set kon de jonge Heistse garde even een voetje zetten naast het kampioenteam en gingen ze onderuit met eervolle 25-22 cijfers. “Maar ook niet meer dan dat”, klinkt het eerlijk uit de mond van Koen Vandeberg. “In de heenronde hadden we voor eigen volk misschien een kansje op setwinst, dat was vandaag helemaal niet zo. Dit Amigos is een maatje te groot. Niet enkel voor ons, ook voor de andere teams uit de reeks. Het is goed voor hun groeimarge dat ze volgend seizoen een reeks hoger spelen. Ze zijn gewoon van een ander niveau. Een niveau dat wij, als nieuwkomer in de reeks, nog niet onder de knie hebben. Maar dat hoeft ook niet. We zijn op de goede weg. “

De Heistse trainer houdt vooral een positief gevoel over aan het eerste seizoen van zijn team in tweede nationale. “Ik had vooraf nooit gedacht dat we tien wedstrijden zouden winnen. Vooral de vier zeges buitenshuis waren beter dan verwacht. Ik rekende op één of twee zeges op verplaatsing en hoopte dan in eigen huis de nodige zeges te kunnen pakken om het behoud te verzekeren. We doen dus beter dan verwacht en daar ben ik heel blij om. De top drie uit de reeks is te hoog gegrepen, maar ik verwachtte wel dat we tegen een aantal teams ons ding konden doen. Dat is ook gebleken. We kenden wel enkele dipjes en begin maart was het in de wedstrijd op Herenthout van moeten. Dat zorgde voor wat stress, maar die winst gaf de groep opnieuw het nodige vertrouwen zodat we de daaropvolgende weken de wedstrijden de matchen wonnen die we moesten winnen. Wat de toekomst betreft is het de bedoeling om volgend seizoen nog iets beter te doen. Het belangrijkste is wel de jonge speelsters beter te maken. In die optie zou het goed zijn mocht het tweede team volgende week de promotie naar promo 3 halen waardoor opvolging verzekerd is en jonge talentjes extra groeikansen krijgen”, besluit Vandeberg. (mabe)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Volleybal