© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

© BELGA

1 / 5
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:
thumbnail:

Hertimmerd KV Mechelen toont eindelijk weer zijn vuist tegen AA Gent

Niet dat alle zorgen van de baan zijn, maar een deugddoende prestatie tegen ploeg in vorm AA Gent moet de Mechelse burger opnieuw een beetje moed gegeven hebben. In een experimentele 5-3-2 kwam een hertimmerd Malinwa beter voor de dag dan de afgelopen weken. Dankzij een beauty van Wouters, die bij de rust verrassend in de kleedkamer bleef, wiste Kavé een treffer van Samoise uit en pakte het zijn eerste punt in vier duels. La Gantoise blijft door het 1-1-gelijkspel vóór Club Brugge in het klassement.

Yannick De Boeck

LEES OOK. ONS OORDEEL. Beterschap bij Malinwa, Wouters toont zich met prachtgoal

Terwijl AA Gent zich met een 13 op 15 de voorbije weken als een raket richting Champions’ play-offs torpedeerde, dobberde KV Mechelen (3 op 15) stuurloos rond op plaats 13, net in het veilige water boven het degradatiemoeras. Dat Malinwa tussen speeldag 6 en 33 onafgebroken tussen plaats 10 en plaats 13 bivakkeerde, zegt veel over het grijze seizoen dat de club doormaakt. Met één toetje, dat wel, maar eentje waar door menig kakker met de nodige angstgevoelens naartoe geleefd wordt. Een deugddoende prestatie tegen AA Gent was broodnodig om de vertrouwensbarometer bij geel-rood weer boven het vriespunt te krijgen.

Jarige Verstraete heropgevist

Na het debacle tegen OHL had Steven Defour alvast flink wat schuifwerk. Schoofs en Van Hecke waren geschorst, Mrabti en Bolingoli geblesseerd. Gelukkig recupereerde hij met Van Hoorenbeeck en Walsh, die zijn eerste speelminuten sinds 2 februari vierde, wel zijn twee backs. Verder werd Birger Verstraete heropgevist. Met het oog op de bekerfinale rekende Defour de jongste weken niet meer op hem, maar gezien de vele afwezigheden mocht de vandaag 29 wordende middenvelder toch zijn opwachting maken. Bij AA Gent vierde Tissoudali na drie invalbeurten zijn eerste basisplaats sinds zijn kruisbandletsel. Man in vorm Gift Orban verdween naar de bank.

© BELGA

Een ploeg zonder vertrouwen grijpt vaak terug naar een versterkte defensieve organisatie en zo ook KV Mechelen. Met Vanlerberghe, Bates en Wouters koos Defour voor een mannetje meer centraal achterin. Direct gevolg was dat Kavé zonder diepe spits speelde. Het onuitgegeven duo Storm-Boateng maakte zo de dienst uit vooraan. Het probeersel van Defour zorgde in de openingsfase voor muziek. Vooral in de rug van Samoise lag er een zee van ruimte. Eerst Van Hoorenbeeck, nadien Hairemans kregen alle tijd om de bal voor doel te brengen. Storm en Walsh konden niet profiteren. Aan de overzijde werkte Bates een poging van Cuypers in hoekschop.

Gesloten wedstrijd

KV Mechelen acteerde vanuit een solide organisatie en voetbalde beter dan de afgelopen weken, maar miste de presence van een diepe spits. AA Gent kreeg voorlopig ook niet echt voet aan grond Achter de Kazerne, zodat we het eerste halfuur naar een redelijk gesloten wedstrijd zaten te kijken. Redelijk, want op bepaalde ogenblikken was er zeker ruimte. De finesse in de laatste pass ontbrak echter. Na dertig minuten kon Tissoudali zich een keertje prima vrijdraaien van Wouters. Het schot van de Marokaan verdween naast. Bij zijn volgende actie was het wel bingo. Na balverlies van Verstraete, mocht Tissoudali opnieuw aan de haal. Coucke pareerde, maar in de herneming faalde Samoise niet. Een bevrijdende treffer voor AA Gent, waarvan het echter niet lang kon genieten. Wouters pikte een hoekschop van Hairemans op en kreeg alle ruimte om aan te leggen. De verdediger poneerde de bal erg knap in de verste hoek: 1-1.

© BELGA

Exit Wouters, enter Da Cruz

Het tweede bedrijf startte met een verrassende wissel. Geen Wouters meer na de rust. De verdediger bleef in de kleedkamer. Wees de ingetogen viering na zijn beauty op een pijnscheut en mogelijke blessure? Da Cruz kwam zo in het elftal, Lavalée en Hairemans schoven elk een rijtje achteruit.

Achteraan vielen er bij Mechelen meer gaatjes. Eerst besloot Cuypers – weliswaar vanuit buitenspel – op Coucke en na tien minuten knalde Castro-Montes op Coucke, waarna Cuypers in de herneming ietwat lullig naast kopte. Even later kwam KVM opnieuw goed weg. Opnieuw Castro-Montes dwong Coucke tot een reactie. Bates veegde in de herneming de poging van Okumu van de lijn. Defour gunde ondertussen zijn herstelde backs de nodige rust en wierp Swers en Malede in de strijd. Het laatste kwart van de wedstrijd zorgde niet meer voor veel animo. Kansen bleven uit en zo eindigde het duel op een 1-1-gelijkspel. Een deugddoend punt voor Kavé en ook AA Gent was niet ontevreden met de puntendeling, aangezien het zo Club Brugge achter zich houdt voor de Champions’ play-offs.

LEES OOK. REACTIES. Laatste match voor Verstraete: “Verlengd verblijf wordt moeilijk”, Wouters vannacht vader geworden

© BELGA

    MEER OVER KV Mechelen